TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ha kiválasztottunk egy területet a bizonyságtételre és az evangélium hirdetésére, és ha megbeszéltük a lelkészünkkel és a misszióvezetővel, itt az ideje, hogy megnézzük, készen állunk-e a feladatra. Bizonyára a lehető legjobb módon szeretnénk Jézushoz vezetni az embereket, tehát a képzés igen fontos. Ne feledjük, ha csapatmunkában és nem egyedül dolgozunk, akkor megkapjuk a bátorítást, támogatást is, és sikeresek lehetünk. Ezen a héten a következő területekre figyeljünk:

1) A gyülekezet lelkészével és misszióvezetőjével beszéljük meg, hogy lehet-e tartani valamilyen képzést. Nem kell minden képzésnek a helyi gyülekezetben történnie. Nézzünk utána, hogy a körzetben hirdetnek-e hasonló irányú képzést, és ha igen, csatlakozzunk!

2) Másik lehetőség, hogy kérjük meg gyülekezetünk lelkészét vagy misszióvezetőjét a bizonyságtétellel, evangelizációval kapcsolatos képzés tartására. Költségtakarékosság szempontjából, vagy ha csak kevés a helyi érdeklődő, hirdessük meg a programot a környéken is!

3) A bizonyságtevés és evangelizálás területén folytatott képzés alatt keressünk meglévő forrásanyagokat. A szolgálatra való felkészülés fontos része, hogy megismerjük a rendelkezésre álló segédanyagokat és tudjuk is használni azokat.

4) A személyes lelki felkészülés elengedhetetlen a missziós szolgálat végzéséhez. Amint elkezdünk Isten szolgálatában tevékenykedni, jobban felismerjük saját lelki szükségleteinket. Ha tehát ilyenkor kérjük Istent, hogy nagyobb mértékben töltsön be Szentlelkével és ezt el is fogadjuk, több erőt nyerünk a szolgálatra. Imádkozzunk azért, hogy a Szentlélek vezessen és használjon fel!

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) „Isten különböző ajándékokat ad az egyháznak, amelyek a megfelelő helyen igen értékesek, mindegyik részt vehet abban a munkában, ami által a nép felkészül Krisztus közeli visszajövetelére” (Ellen G. White: Gospel Workers. 481. o.). Mit tehetünk, hogy nagyobb hangsúly kerüljön erre a kérdésre?

2) „Nem mindenki kapja ugyanazt az ajándékot, de a Mester megígérte, hogy minden egyes szolgája megkapja a Lélek valamelyik ajándékát” (Ellen G. White: Krisztus példázatai. Budapest, 1983, H. N. Adventista Egyház. 224. o.). Hogyan bátoríthatunk minden gyülekezeti tagot arra, hogy fedezze fel, fejlessze és hasznosítsa lelki ajándékait? Miért fontos ezt tenni?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 2. negyedév

Az evangélium hirdetése

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: