ÍGÉRET ÉS VÁRAKOZÁS

Az utolsó idők eseményeinek középpontja Isten országának felállítása, éppen ezért az adventisták számára mindig kiemelten fontos volt ez a téma. Már a nevünkben is erre hívjuk fel a figyelmet: hetednapi adventista. Egyházunk neve jelzi, hogy hiszünk Jézus visszatérésében.

Péter apostol hogyan fejezi ki reménységét 2Pt 3:13 versében? Miért van ennek a tanításnak központi szerepe minden hitpontunkban? Enélkül miért nem lehetne semmi reményünk?

Az ember sok váradalma és reménye meghiúsul. Számos csalódás azért ér, mert nem tudjuk befolyásolni a jövőbeli eseményeket. Gyakran nem teljesül, amire nagyon vágyunk. A jövőt nem irányíthatjuk, bármennyire szeretnénk. Az ember csak számíthat arra, ami lehetséges, valószínű. Valójában minden tervünk csak próbálkozás. A történelem eseményei roppant szövevényes módon bontakoznak ki, előre nem lehet megmondani, hogyan alakulnak majd. Túl sok különféle tényező hatása érvényesül, ezért nem vehetjük biztosra, hogy ez vagy az a célunk mindenképpen megvalósul, a bizonytalanság pedig aggodalommal tölt el.

A Biblia írói azonban arról biztosítanak, hogy nem kell kétségbeesnünk. Isten uralja az eseményeket. Megígérte: visszajön, és azt is közölte, hogy mit tesz majd akkor.

Olvassuk el az alábbi verseket! Minek a reményét, bizonyosságát találjuk bennük? Mit hangsúlyoznak ki az egyes ígéretek?

Dán 2:44

Jn 14:2-3

ApCsel 3:20-21

E versek sok más szöveggel együtt nemcsak Krisztus visszajövetelének ígéretét erősítik meg, hanem azt is, hogy egy egészen más világ és más létforma vár ránk. Próbáljuk meg elképzelni, milyen is lesz majd akkor! Annyira megszoktuk már a bűn, a betegség, a halál, a félelem, az erőszak, a gyűlölet, a nyomor, a bűnözés, a háború és a szenvedés jelenlétét, hogy szinte nem tudjuk elképzelni az életet nélkülük, még ha pontosan ilyen is a világ, amire vágyunk, amit Isten megígért!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 1. negyedév

Pillanatképek Istenről

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: