Visszajövetelének ígérete

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Dániel 2:44; Lukács 12:42-48; János 14:2-3;

Zsidók 9:28; 11; 2Péter 3:1-10, 13; Jelenések 6:9-11

„És ímé hamar eljövök; és az én jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek, amint az ő cselekedete lesz” (Jel 22:12).

KULCSGONDOLAT: Mikor jön vissza Jézus? Ki tudja? Bizonyos szempontból ez nem is számít. Az a lényeg, hogy Ő tudja!

Az 1990-es évek vége felé sokan tanakodtak azon, hogy vajon megéri-e a világ az ezredfordulót. Azután elérkezett a 2000. év, majd el is telt. Egyesek gondolták, hogy téves lehetett a számítás, és az új ezredév valójában 2001-gyel kezdődik – de még mindig itt vagyunk.

A hetednapi adventisták sok más keresztény elképzelésétől eltérően hiszik, hogy Krisztus visszajövetele egyre közeledik. A hírekben időnként még világi riporterek is eltűnődnek azon, hogy világunk valamilyen óriási válság felé halad, ami talán politikai, ökológiai, gazdasági, katonai természetű lesz vagy az előbbiek tetszőleges kombinációja. Nem kell feltétlenül jól ismerni a Biblia végidőre vonatkozó jövendöléseit ahhoz, hogy észrevegyük: világunk egy közelgő katasztrófa felé sodródik.

Ez azonban nem lehet meglepő számunkra, hiszen szinte az összes, utolsó időre vonatkozó bibliai prófécia elég sötét képet fest a második adventet megelőző időről, és lám, éppen ilyen a világ, amelyben élünk!

Mikor jön vissza Jézus? Nem tudni. Azt viszont tudjuk, hogy mindenképpen visszajön, és ez a legfontosabb!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 1. negyedév

Pillanatképek Istenről

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: