A Teremtő gondoskodása

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 1:26-28; 2:15; Nehémiás 13:16-19;

Zsoltár 100; Róma 1:25; Zsidók 1:3; 2Péter 3:10-14

„És vevé az Úr Isten az embert, és helyezteté őt az Éden kertjébe, hogy mívelje és őrizze azt” (1Móz 2:15).

KULCSGONDOLAT: A keresztények hogyan viszonyuljanak a környezet világához?

Hogyan viszonyuljanak az adventisták a környezethez, tudva, hogy a föld magán viseli a bűn rontásának a nyomait, és ez a jövőben is így lesz, amíg végül minden elég a tűz tavában, „az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek” (2Pt 3:10)? Tegyük még emellé a bibliai parancsot, hogy az ember „uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon” (1Móz 1:26). Nem is csoda, hogy időnként mindannyian küszködünk azzal a kérdéssel, hogyan is kellene hozzáállnunk a környezetvédelmi szempontból gondot okozó tényezőkhöz.

Ugyanakkor Isten ajándékainak sáfáraiként vajon nem kötelességünk gondot viselni a földről? Végtére is, nem Isten teremtette világunkat? Nem Ő mondta ki rá, hogy „igen jó”? Mivel a hármas angyali üzenet határozottan állítja, hogy Isten a Teremtő (Jel 14:6-7), nem tarthatjuk egyértelműen szükségesnek, hogy legyen valami mondanivalónk a teremtett világról való gondviseléssel kapcsolatban?

Ezen a héten megvizsgáljuk, mint mond a Biblia erről és hasonló kérdésekről.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 1. negyedév

Pillanatképek Istenről

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: