ISTEN VELÜNK

„A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk” (Zsolt 46:8).

„’Immanuel… Velünk az Isten’ (Mt 1:23) – ez az, ami mindent jelent nekünk. Milyen széles alapot vet ez a kijelentés hitünknek! Milyen határtalan, a halhatatlansággal teljes reménységet helyez a hívő elé! Krisztus Jézusban Isten velünk van a menny felé vezető utunk minden lépésénél. A Szentlélek vigasztalóként kísér, vezet, ha tanácstalanok vagyunk, csillapítja bánatunkat, pajzsként védelmez a kísértéstől. ’Óh Isten gazdagságának, bölcsességének és tudományának mélysége’ (Róm 11:33).

Isten Mózes által utasította Izráelt: ’És készítsenek nékem szent hajlékot, hogy őközöttük lakozzam’ (1Móz 25:8). Az Úr pedig népe között, a szentélyben lakozott. Fárasztó pusztai vándorlásuk során Isten jelenlétének szimbóluma mindig velük volt. Krisztus az emberek táborának közepette állította fel sátrát, sátra az emberek sátrai mellett állt, hogy közöttünk lakozzon és megismertesse velünk isteni jellemét, életét…

Mióta Jézus eljött közöttünk lakozni, tudjuk, hogy Isten ismeri megpróbáltatásainkat és együtt érez velünk fájdalmainkban. Ádám minden fia és lánya megértheti, hogy Teremtőnk a bűnösök barátja…

’Velünk az Isten’ – ez a garancia arra, hogy Isten megszabadít a bűntől és erőt ad a menny törvénye iránti engedelmességhez.

Krisztus meg akart tanítani arra a magasztos igazságra, amire oly nagy szükségünk van, hogy Isten mindig velünk van, minden hajlékban, és minden cselekedetről tud, amit a földön véghezvisznek. Ismeri az ember elméjében megfogalmazódó gondolatokat, amelyeknek teret enged magában. Hall minden szót, ami az emberi ajkakról elhangzik. Ott jár és munkálkodik az élet minden tevékenysége közepette. Ismer minden tervet és mérlegel minden módszert” (Ellen G. White: My Life Today. 295. o.).

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: