TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Az apostolok története. Budapest, 2001. Advent Kiadó. „Pünkösd”; „A Lélek adománya”; „A kereszt felmagasztalása”; „Korinthus”; „Felhívás magasabb rendű életre” című fejezetei.

„A megszentelődés nem elragadtatás; az az akarat teljes átadása Istennek; élünk Isten minden igéjével, amely szájából származik;… hitben járunk… feltétlen bizalommal támaszkodunk Istenre, megnyugodva szeretetében” (i. m. 33. o.).

„Mi adott erőt azoknak, akik a múltban üldözést szenvedtek Krisztusért? Az Istennel, a Szentlélekkel és a Krisztussal való egység! A gyalázat és üldözés sokakat elválasztott ugyan földi barátaiktól, de sohasem Krisztus szeretetétől” (i. m. 57. o.).

„A megszentelt hírnökök… nem adtak helyt az önfelmagasztalás gondolatának, hogy az tönkretegye Krisztusnak és megfeszítésének bemutatását… Nem vágytak sem tekintélyre, sem elsőbbségre” (i. m. 139. o.).

„A bálványimádat alatt nem csupán bálványok tiszteletét értette az apostol, hanem az önimádatot, a kényelemszeretetet, az étvágy és a szenvedély kielégítését” (i. m. 209. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszélgessünk a csoportban arról, hogy mennyi minden indokolja hitünket! Milyen „bizonyítékai” vannak hitünknek? Milyen logikus és racionális magyarázattal tudjuk alátámasztani azt, amiben hiszünk? Másrészt viszont mi az, ami próbára teszi a hitünket?

2. Idézzük fel azokat az istentiszteleti alkalmakat, amelyek a legjobban hatottak ránk! Mi volt bennük a rendkívüli? Mely elemek tették mássá ezeket az alkalmakat? Hogyan tudnánk helyi gyülekezetünk istentiszteleteit is hasonlóvá tenni?

3. Lehetnek olyan elemei istentiszteletünknek, amelyek megnehezíthetik, hogy igazán megismerjük Krisztust, meglássuk a keresztet? Mit tehetünk annak érdekében, hogy ne történhessen ilyesmi?

4. Beszélgessünk még Az első korinthusi levél 13. fejezetéről! Hogyan lehet bennünk olyan szeretet, mint amiről Pál írt?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2011. 3. negyedév

Isten tisztelete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: