NEHÉMIÁS IMÁJA

A helyreállítást kilátásba helyező számos ígéret dacára sem mentek túl jól a dolgok Jeruzsálemben. Egyik akadály tornyosult a másik után a nép elé, amelyek közül sok épp az engedetlenségük következménye volt. A perzsa király udvarában szolgálatot teljesítő Nehémiás hírt kapott a jeruzsálemi helyzetről, amit meghallva böjtölni, sírni és imádkozni kezdett. A nevét viselő könyv 1. fejezete híven bemutatja heves, mély érzéseit, aggodalmát.

Olvassuk el Nehémiás könyve 1. fejezetében Nehémiás imáját, majd pedig válaszoljunk a következő kérdésekre:

Vajon miért számította Nehémiás magát is azok közé, akik vétkeztek az Úr ellen, noha a róla beszámoló részekből arra következtethetünk, hogy ő hűséges volt? Lásd még Dán 9:5-6!

Milyen imádság ez, és miért olyan fontos az imának ez a fajtája? Lásd még 2Móz 32:31-34; Jak 5:16!

Hogyan mutatkozik meg Nehémiás imájában a prófécia feltételessége?

Milyen alapon könyörgött Nehémiás a népért? Vagyis, mi oka lehetett az Úrnak arra, hogy meghallgassa a kérését? Lásd 1Móz 12:1-3; 2Móz 6:4-5

Mondjunk egy közbenjárói imát az Adventista Egyházért! Imádságunk alapján vajon milyen lelki szükségletek jellemzik most egyházunkat? Ami pedig még fontosabb, hogyan vehetünk részt a szükséges reformok végrehajtásában?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2011. 3. negyedév

Isten tisztelete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: