Isten tisztelete, ének és dicsőítés

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Krónika 16:8-36; Zsoltár 32:1-5; 51:3-8,

19; Filippi 4:8; Jelenések 4:9-11; 5:9-13

„Énekeljetek az Úrnak új éneket; énekelj az Úrnak te egész föld” (Zsolt 96:1)!

Több oka is van annak, hogy Dávid királyról annyit ír a Biblia. Életének és uralmának nem csupán Izráel történelmében volt központi szerepe, hanem még mi is számos lelki tanulságot szűrhetünk le jó és rossz tetteiből egyaránt.

A héten először is megemlítünk néhány esetet Dáviddal, az életével kapcsolatban, ezeken keresztül vizsgáljuk meg mélyebben az istentisztelet kérdését: mit jelent, hogyan gyakoroljuk és miként hat ránk. Dávid történetében sokszor olvasunk Isten tiszteletéről, az éneklésről, a dicséretről, ami életének és az Úrral való kapcsolatának fontos részét képezte.

Így kell ennek lennie velünk is, különösen, ha nem feledkezünk meg róla, hogy az első angyal üzenete Isten tiszteletére szólít. Mit jelent „imádni” az Urat? Hogyan tesszük ezt és miért? Mi a zene szerepe az istentiszteletben? Mi különbözteti meg az igaz istentiszteletet a hamistól?

Ilyen témákat érintünk a negyedév során különböző módon, miközben a zsoltáros tanácsára igyekszünk hallgatni: „Jöjjetek, hajoljunk meg, boruljunk le; essünk térdre az Úr előtt, a mi alkotónk előtt! Mert ő a mi Istenünk, mi pedig az ő legelőjének népei és az ő kezének juhai vagyunk” (Zsolt 95:6-7).


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2011. 3. negyedév

Isten tisztelete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: