ALÁZAT

„Néha úgy a legkönnyebb elérni az alázat állapotát, ha teszünk egy sétát, és figyeljük Isten teremtett világát. A napi séta békés módot kínál arra, hogy a külvilágra összpontosítsunk.

Nem mindig könnyű elvonulni a magány, a csend, a pihenés birodalmába. De ha nem találunk rá alkalmat, veszélybe kerülhet Istenben való fejlődésünk.

Első lépésként szánjunk napi húsz percet egy magányos sétára – jó tempóban. Csak mosolyogjunk az idegenekre, és a természet világának szépségeiben csodáljuk Isten művét, dicsőítve az Urat! Aggodalmainkat hagyjuk otthon vagy az irodában! Frissítő szokás ez, pihenés, melynek eredményeképp Isten egyre jobban hat ránk.

A legtöbb ember nem sajátította el azt, hogyan lehet alázattal Krisztusra összpontosítani a figyelmet. Magányos sétánk során, elszakadva a környezettől, lehetőségünk lesz arra, hogy Istenre összpontosítsunk, érdeklődésünk, szeretetünk felé irányuljon.”

W. Philip Keller

2011. 3. negyedév

Isten tisztelete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: