ISTENRE HAGYATKOZVA

„A reménységnek Istene pedig töltsön be titeket minden örömmel és békességgel a hívésben, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által” (Róm 15:13).

„Időnként méltatlanságunk érzése miatt megremeg a lelkünk, de ez nem azt bizonyítja, hogy Isten másképp tekintene ránk, vagy megváltozott volna a viszonyunk vele… Meg kell ragadnunk Krisztus kezét hittel, rendületlenül bízva benne – a sötétben éppúgy, mint a világosban.

Sátán talán azt súgja: ’Már túl nagy bűnöket követtél el, Krisztus nem menthet meg.’ Be kell ismernünk bűnösségünket, méltatlanságunkat, de így kiálthatunk a kísértőnek: ’Az engesztelés révén Krisztus a Megváltóm! Nem a saját érdemeimben bízom, hanem Jézus drága vérében, ami megtisztít. Reménytelen életem Krisztus kezébe helyezem.’ A keresztényt élő hit, megingathatatlan bizalom jellemezze! Rendületlenül bízza magát Krisztusra! Ez békével és bizonyossággal tölti el a lelkét…

Minden akadály, minden belső ellenség miatt egyre nagyobb szükségünk van Krisztusra, aki azért jött, hogy hússzívet adjon a kőszív helyett. Tőle várjuk a kegyelmet jellegzetes hibáink legyőzéséhez. A kísértések záporában rendületlenül álljunk ellen a gonosz késztetésének! Kérdezzük ezt magunktól: ’Hogyan is hozhatnék szégyent a Megváltómra? Krisztusnak adtam az életem, nem tehetem azt, amire Sátán késztet!’ A Megváltóhoz kiáltsunk segítségért, hogy általa legyen erőnk feláldozni minden bálványt, megszabadulni minden dédelgetett bűntől! Hitszemünkkel tekintsünk az Atya trónusa előtt álló Jézusra, aki a kezén lévő sebhelyekre mutatva könyörög értünk! Higgyük el, hogy erőt kapunk a Megváltótól!

Hittel nézzünk a győzteseknek félretett koronákra, gondoljunk a megváltottak boldog énekére… István, az első keresztény mártír… így kiáltott fel: ’Ímé látom az egeket megnyílni, és az embernek Fiát az Isten jobbja felől állani’ (ApCsel 8:56). Láthatta, hogy a világ Megváltója igazán törődött vele, úgy tekintett le rá a mennyből. Krisztus csodálatos világossága olyan fénnyel sugárzott Istvánról, hogy még az ellenségei is látták, amint az arca ragyogott, mint egy angyalé” (Ellen G. White cikke, Review and Herald, 1887. nov. 15.).

2011. 3. negyedév

Isten tisztelete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: