TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó. „A hit érintése” c. fejezet, 35–43. o.; Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. „A hit érintése c. fejezetből 284–285. o.; „Pilátus palotájának udvarán” c. fejezetből 633–637. o.; „Golgota” c. fejezetből 654–655. o.

„Jézus ellenségei már türelmetlenül várták halálát. Azt képzelték, hogy utána majd örökre elhallgatnak a szóbeszédek isteni erejéről és hatalmas csodáiról. Azzal áltatták magukat, hogy már nem kell többé rettegniük befolyásától. Az érzéketlen katonák, akik Jézus testét a keresztre feszítették, már a ruháin osztozkodtak, versengve azért a köpenyért, ami varrás nélkül, egybeszőve készült. Végül sorsvetéssel döntötték el a kérdést. A Szentlélek ezt a jelenetet már évszázadokkal a teljesedése előtt pontosan kijelentette: ’Mert ebek vettek körül engem, a gonoszok serege körülfogott; átlyukasztották kezeimet és lábaimat… Megosztoznak ruháimon, és köntösömre sorsot vetnek’ (Zsolt 22:17, 19)” (Ellen G. White: The Story of Redemption. 223–224. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszélgessünk a számunkra különösen bátorító bibliai próféciákról! Hogyan erősítenek meg abban, hogy jó okunk van hinni Istenben?

2. Gondoljunk Krisztus életének utolsó néhány napjára, végtelen megaláztatására, önmegtagadására és a szenvedésre, amit ki kellett állnia! Milyen tanulságokat vonhatunk le mindebből? Hogyan tanulhatjuk meg tőle az önfeláldozást?

3. Milyen elképesztően tudatlanok voltak a katonák, akik bíborpalástot adtak Jézusra, majd töviskoronát nyomtak a fejébe és a ruháin osztozkodtak a kereszt tövében, fel sem fogva a történteket! Vagy a főpap, aki úgymond „jogos felháborodásában” megszaggatta ruháit Krisztus felelete hallatán. Mindannyian kirívó tudatlansággal cselekedtek, és részt vettek egy iszonyatos bűntényben. Vajon tudatlanságuk mentség volna tettükre? Miért méltók a büntetésre, még ha nem is mérték fel igazán, mit követtek el? Beszélgessünk erről!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2011. 2. negyedév

A kegyelem ruhái - az öltözettel kapcsolatos jelképek a Bibliában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: