Egyéb ruhadarabok képei

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 26:59-68; 27:27-29; Márk 5:24-34; Lukács 8:43-48; János 13:1-16; 19:23-24

„Mert ezt mondja vala: Ha csak ruháit illethetem is, meggyógyulok” (Mk 5:28).

Bizonyos értelemben nem is meglepő, hogy annyi tanulságot levonhatunk a Bibliában megemlített öltözékekből. Végtére is ruházatunk hozzánk tartozik, sokat elárulhat rólunk, hogy kik vagyunk, még ha egy szót sem szólunk. Akár jól, akár rosszul, de gyakran annak alapján ítélünk meg másokat, hogy mit viselnek és hogyan.

Ezen a héten az öltözet kérdésével foglalkozunk – Jézusra tekintve. Olvasunk annak az asszonynak az esetéről, aki hitte, méghozzá igen helyesen, hogy csak meg kell érintenie a Mester ruháit és meggyógyul. Majd rátérünk arra, amikor Jézus levette a felsőruháját, hogy megmossa a tanítványok lábát. A következőkben hallunk a főpapról, aki az Úr előtt állva megszaggatta az öltözékét, amivel a dölyfös vezető megpecsételte saját sorsát. Látni fogjuk még Jézust, amikor a római katonák felöltöztették, hogy úgy gúnyolják. Végezetül szót ejtünk arról az esetről is, amikor a katonák sorsot vetettek Krisztus palástjára, ezzel teljesítve be egy régi próféciát.

Mindvégig ruhadarabokról lesz szó, amelyekről azonban teljes bizonyossággal állíthatjuk, hogy szimbolizmusuk, jelentéstartalmuk igen gazdag.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2011. 2. negyedév

A kegyelem ruhái - az öltözettel kapcsolatos jelképek a Bibliában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: