A tékozló fiú új ruhája

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 4:1-8; 25:25-34; Lukács 15:4-32; János 11:9-10; Róma 5:12-20

„Vigadnod és örülnöd kellene hát, hogy ez a te testvéred meghalt, és feltámadott; és elveszett, és megtaláltatott” (Lk 15:32).

W. Somerset Maugham „Eső” című novellájában egy misszionáriusról írt, aki a Csendes-óceán déli vidékein „megtérített” egy örömlányt. Szívvel-lélekkel fáradozott, hogy megmentse a nőt, még ha módszerei időnként kíméletlennek, kérlelhetetlennek tűntek is. Ragaszkodott hozzá, hogy visszatérjen az Egyesült Államokba (ahonnan elmenekült), és letöltse börtönbüntetését. Az örömlány kétségbeesetten könyörgött, hogy kímélje meg a fogdában rá váró gyötrelmektől, megaláztatástól és gyalázattól. A misszionárius azonban hajthatatlanul állította, hogy a büntetés letöltése a megtérés folyamatának elengedhetetlen része, így haza kellett térnie.

A történet azonban meglepő véget ért. A misszionárius öngyilkos lett, oszló tetemét a partra mosta a víz. Mi történt? Olyan sok időt töltött a nővel, hogy bűnbe esett vele, és mivel képtelen volt megbocsátani magának, eldobta az életét.

A novella szereplőinek is arra lett volna szüksége, mint minden bűnös embernek: személyes tapasztalatból kell megismerni a kegyelmet és bizonyosságot, amit Jézus mutatott be a tékozló fiúról szóló példázatban.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2011. 2. negyedév

A kegyelem ruhái - az öltözettel kapcsolatos jelképek a Bibliában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: