Az ártatlanság ruhái

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 2:15-17, 20-25; 3:6-11, 21; Lukács 21:36; 2Timóteus 3:16-17

„Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonnyá teremté őket” (1Móz 1:27).

Amint már megállapítottuk, Lucifer bukásának hatása nem korlátozódott a mennyre. A földön is alkalmazza fortélyait és csalásait. Csodálkozunk rajta, hogy milyen sikerrel ferdítette el Isten Igéjének legnyilvánvalóbb igazságait, emberek millióival hitetve el azok ellenkezőjét.

Mózes első könyve például világosan kifejti: már kezdetben a földi „tápláléklánc” csúcsán volt az ember, akit Isten a saját képére teremtett. Az ember istenképűsége nem évmilliárdok alatt fejlődött ki természetes folyamatok következtében. Az evolúció hívei ennek éppen az ellenkezőjét tanítják – miszerint az ember a létezés alacsonyabb szintjéről (mikrobákból) indult, míg a kegyetlenség és a halál brutális eseményein átvergődve felküzdötte magát a tápláléklánc csúcsára. A Szentírás ezzel ellentétben azt tanítja, hogy az ember már kezdetben a csúcson volt, Isten a saját képére teremtette, és folyamatos süllyedése a bűn következtében indult meg.

Ezen a héten Mózes első könyvének az öltözetre vonatkozó jelképeit szemlélve betekinthetünk abba, hogyan is kezdődött el a hanyatlás, és egyedül mi jelenti a megoldást.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2011. 2. negyedév

A kegyelem ruhái - az öltözettel kapcsolatos jelképek a Bibliában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: