Az élet Jézussal

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: Zsoltár 31:25; Máté 6:14-15; 25:34-46;

26:36-44; Márk 1:21-35; Lukács 4:31-42

„Maradjatok énbennem és én is tibennetek. Miképpen a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, hanemha a szőlőtőkén marad; akképpen ti sem, hanemha énbennem maradtok" (Jn 15:4).

Az elmúlt években vizsgálatokkal bizonyították, hogy a vallásosság, a hit, a lelki élet, az ima, a megbocsátás, a remény és az istentiszteleteken való részvétel jótékonyan hat az egészségre – beleértve a mentális egészséget is. Számos kiemelkedő tudományos kiadványban beszámoltak a vallásos hit és a szellemi, érzelmi jólét kapcsolatáról. Micsoda „meglepetés"! Ebben nincs semmi varázslat. A hit tényezője azonban csak azoknál hoz számottevő eredményt, akik őszintén elkötelezték magukat a vallási elvek mellett. Montagu Barker pszichiáter, a vallás és a mentális egészség kapcsolatának szakértője állítja, hogy a hitélet védelmet jelenthet a lelki betegségekkel szemben, de csak abban az esetben, ha a hívők erős elkötelezettséget vállalnak elveik mellett. Ellenkező esetben a vallás bűntudatot gerjeszthet, és így érzelmi, lelki és viselkedésbeli zavarokhoz vezethet.

Ezen a héten Jézusra, igazi Példaképünkre tekintünk, hogy megtanuljuk: hogyan erősödhetünk meg a hitben. Az Ő életét vizsgálva és vele szoros kapcsolatban maradva kialakíthatjuk a lelki növekedés szilárd mechanizmusát, ami már önmagában is jobb mentális egészséghez vezethet. Imádság, bibliaolvasás, áhítat, megbocsátás, másokért végzett szolgálat, Isten iránti bizalom – ezek kövezik ki a lelki fejlődéshez és egészséghez vezető biztos utat. Ha Jézus a Példaképünk, nem térhetünk tévútra.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2011. 1. negyedév

Jézus sírt - a Biblia és az emberi érzelmek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: