TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Szavainkkal és tetteinkkel egyértelműen bemutatjuk, hogy mit rejt a szívünk. Akinek szívét a hiúság és a büszkeség, önmaga és az öltözékek szeretete tölti be, a divatról, a ruhákról, a külsőről fog beszélni, nem pedig Krisztusról és a mennyek országáról. Akinek irigység lakik a szívében, azt elárulják szavai és tettei. Aki másokhoz méri magát, úgy tesz, mint mások, nem törekszik többre, magát mások hibáival és tévedéseivel mentegeti. Mivel csak pelyvát eszik, lelki értelemben törpe marad, Sátán kedvére tesz, miközben saját szentségtelen kívánságait elégíti ki. Vannak, akik állandóan azzal foglalkoznak, hogy mit egyenek-igyanak, mibe öltözzenek. Gondolataik szívükből erednek, mintha az élet nagy célját, a legnagyobb vívmányt ezek az ideig-óráig tartó dolgok jelentenék. Aki így tesz, elfeledkezik Krisztus tanácsáról: 'Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek' (Mt 6:33)" (Ellen G. White: Testimonies for the Church. 1. köt. 500. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Miért olyan fontos, hogy ne ítéljük el azt, aki valamiféle szenvedélylyel küzd? Ítélkezni természetesen könnyű, de miért kell ettől őrizkednünk?

2. Bizonyos szenvedélyeket a társadalom jobban elfogad, mint másokat, ami még inkább megtévesztheti az embert. Vajon hányan szeretnék kezeltetni magukat a pénzsóvárság és a hatalomvágy miatt? Hogyan tanulhatjuk meg függetleníteni magunkat az általános társadalmi megítéléstől ezen a téren?

3. Bármilyen erős is legyen valamilyen szenvedély egy ember életében, létezik olyan, amitől az Úr ne tudna megszabadítani? Éppen ezért nem szabad úgy belemerülni egyetlen szenvedélybe sem, mintha lehetetlen volna szabadulni tőle. Hogyan győzhetünk? Hogyan alakíthatja át Krisztus az életünket? Mit tehetünk, hogy ezt lehetővé tegyük? Lásd Lk 9:23!

4. Milyen programokat szervez gyülekezetünk a szenvedélyekkel küzdők támogatására? Mit tehet közösségünk azért, hogy segítsen a támogatásra szorulóknak? Miért lehetnek nagyszerű missziós eszközök is az ilyen programok?

Mit üzen az Úr 1Pt 4:1-2 versében a bűnös szenvedélyek leküzdésével kapcsolatban?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: