Szabadulás a szenvedélyektől

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: Példabeszédek 23:29-35; Máté 25:14-30;

Márk 10:17-27; 1Korinthus 7:2-5; 1Péter 3:3-4

„Azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek" (Jn 8:36).

Az elmúlt években számos ország megszabadult a politikai önkényuralom és leigázottság béklyóitól. Létezik azonban egészen más természetű fogság is, ami éppolyan rossz, sőt még rosszabb is lehet, mint a politikai rabság: ha valakit a szenvedélyei kötöznek meg. Milliókat tart fogságában az alkohol, a dohány és még sokféle egyéb szer. Emelkedő tendenciát mutat az igen erős, nem kémiai jellegű szenvedélyek aránya is, mint pl. a szexfüggőség, a pornográfia, a különféle szerencsejátékok (vagy kockázatos befektetések), valamint a pénz, ill. anyagi javak felhalmozása.

A szenvedély függőséget okoz (az ember kényelmetlenül érzi magát, amíg hozzá nem jut ahhoz a bizonyos szerhez, vagy nem tudja megtenni, amire kényszeres vágyat érez). Ezeket valamilyen mértékig megszokja a szervezet (mindig egy kicsit többet igényel a korábbiakban tapasztalt hatás eléréséhez). Ebből következően a szenvedélyek rabjai csak rendkívüli küzdelmek árán törhetnek ki az ördögi körből. A szabaduláshoz szükségük van a család, a gyülekezet és barátaik támogatására. Előfordulhat, hogy orvosi, tanácsadói segítségre is szorulnak, de legfőképpen Isten bennük munkálkodó ereje adhat nekik olyan szabadságot, amit az Úr Jézus megígért.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: