Reménység vagy depresszió

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: Zsoltár 31:11; 32:1-5; 39:3-8; 42;

Mikeás 7:1-7; 1János 1:9; Jelenések 21:2-4

„Közel van az Úr a megtört szívekhez, és megsegíti a sebhedt lelkeket" (Zsolt 34:19).

A bűn megjelenése óta létezik depresszió, vagyis olyan végletes elkeseredés, amibe az ember bele is rokkanhat. Egy sor bibliai szereplő történetében felfedezhetjük azokat a tüneteket, amelyek valószínűleg megfelelnek a mai fogalmak szerinti depressziónak.

A reménytelenség a depresszió egyik tünete, amire a bibliai reménység páratlan segítséget adhat – a világ pedig vajmi keveset! Időnként az ember életében vannak pillanatok, amikor különösen elkeseredik. Ennek számtalan oka lehet. Isten Igéje viszont tele van ígéretekkel, amelyek minden helyzetben, mindanynyiunknak egy jobb jövő reményéről szólnak – ha nem is ebben a világban, az eljövendőben bizonyosan.

Természetesen a depresszió súlyos eseteiben fontos orvoshoz fordulni. Az Úr képes az egészségügyi dolgozók által segíteni azoknak, akiknek külön gondozásra van szükségük. Végtére is, ha valamilyen fizikai betegségben szenvedünk, természetesnek tartjuk, hogy orvoshoz megyünk, függetlenül attól, milyen a kapcsolatunk Istennel. Ugyanez a helyzet a klinikai depresszió súlyos esetében is, ami gyakran genetikailag öröklődik, és az agy kémiai egyensúlyának felbomlása miatt következik be. Éppen ezért a keresztényeknek is orvoshoz kell fordulni, ha ilyen téren szorulnak segítségre.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2011. 1. negyedév

Jézus sírt - a Biblia és az emberi érzelmek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: