NAPRÓL NAPRA

Mit mond Jézus Mt 6:34 versében? Hogyan tanulhatjuk meg azt, amit itt tanácsol? Miért olyan fontos ez?

Mt 6:34 tanácsát a gyakorlatban alkalmazva hihetetlen békességet nyernének az emberek. Jézus nem arra tanít, hogy ne tervezzünk, vagy éljünk nemtörődöm módon. Egyszerűen azt mondja, hogy ne aggodalmaskodjunk amiatt, ami talán majd megtörténik, ne használjuk a jellegzetes „Mi lesz, ha…?" kezdetű mondatokat. „Mi lesz, ha megbetegszem?" „Mi lesz, ha elveszítem az állásomat?" „Mi lesz, ha balesetet szenvedek?" „Mi lesz, ha valaki megtámad?"

Íme, azok a dolgok, amelyek miatt általában az emberek aggodalmaskodnak:

» 50%-ban olyan események, amelyek soha nem következnek be.

» 25%-ban múltbeli esetek, amelyeken már nem lehet változtatni.

» 10%-ban mások állítólagos bíráló szavai.

» 10%-ban az egészségi állapot (ennek nagy része csak képzelgés).

» 5%-ban valós problémák, amelyekkel szembe kell nézni.

Hogyan találhatunk bátorítást Pál megelégedettséggel kapcsolatos szavaiban? Fil 4:11-12

A megelégedettség az egyik kulcsa annak az életformának, amire jellemző, hogy az ember csak az aznapi dolgokkal törődik. Ez az aggodalom hathatós ellenszere. A megelégedettség nem örökletes, hanem szerzett tulajdonság. „Megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek" (11. vers, új prot. ford.) – mondta Pál. Mai problémás világunkban fontos, hogy megtanuljunk megelégedni azzal, amink van, és ne aggódjunk amiatt, ami holnap talán bekövetkezhet.

„Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen" (Jn 14:27) – tanácsolta Jézus. Gyakorlati példákat említve beszéljük meg, hogyan kamatoztathatjuk Jézus békességgel kapcsolatos ígéreteit! Mi mindent tanulhatunk egymástól?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2011. 1. negyedév

Jézus sírt - a Biblia és az emberi érzelmek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: