MEGSZÍVLELENDŐ TANÁCS

„Senki nem lesz a mennyben gyémánt nélküli koronával. Ha belépsz, a dicsőség hajlékaiban lesznek olyanok, akik a te közreműködéseddel találták meg az odavezető utat.

Lehet, hogy Sátán ígéretesebb dolgokkal kecsegtet; lehet, hogy világi lehetőségekkel csábít; lehet, hogy rágalmazással támad, hamis vádakkal gyötör. Talán rávesz, hogy védd meg magad; istenfélő embereket is felhasznál arra, hogy hazudjanak rólad; szerkesztőket, hogy támadjanak, és kiváló embereket, hogy megrágalmazzanak.

Lehet, hogy Pilátus és Heródes, Annás és Kajafás mind összefognak ellened, és Júdás készen áll, hogy eladjon harminc ezüstért; te pedig azon tűnődsz: mindez miért ér téged. Nem látod? Az egész az ördög ármánykodása, hogy elvonjon a munkádtól és visszatartson az Istennek való engedelmességtől. Folytasd a munkát! Ne hátrálj meg, csak mert az oroszlán ordít!

Ne a gonoszok elhallgattatásával foglalkozz; ne pocsékold az idődet a gyávák kergetésére! Végezd a munkádat! Hagyd, hogy a hazugok hazudjanak, a szektánsok vitatkozzanak; hagyd, hogy a testületek határozatokat hozzanak; hagyd, hogy a szerkesztők megjelentessék, amit akarnak; hagyd, hogy az ördög gonosz legyen; de legyen gondod arra, hogy semmi ne tarthasson vissza annak a munkának az elvégzésétől, amit Isten bízott rád! Ő nem azért küldött el, hogy pénzt keress. Nem arra hívott el, hogy meggazdagodj.

Sohasem adta azt a parancsot, hogy védd meg magad. Nem azért állított a munkába, hogy ellenkezz a hamissággal, amit Sátán és szolgái terjesztenek.

Ha ezekkel foglalkozol, semmi mást nem fogsz tenni; saját magadért és nem az Úrért fogsz munkálkodni. Folytasd a munkát! Legyen a célod olyan szilárd, mint a csillag! Hagyd, hogy a világ civakodjon és nyüzsögjön! Talán támadnak, igazságtalanul bánnak veled, megsértenek, rágalmaznak, megsebeznek és elutasítanak; az ellenfél mocskol, a barátok elhagynak, az emberek megvetnek és elutasítanak, mégis, legyen gondod arra, hogy szilárd elhatározással, habozás nélküli buzgósággal vidd véghez életed dolgait és létezésed nagy célját, míg végül elmondhatod: 'Elvégeztem a munkát, amit rám bíztál'" (H. M. S. Richard, A Woice of Prophecy alapítója. Fordította: Dr. Tokics Imréné).

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: