Anna: kellő öntudatra szert tenni

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Sámuel 1; 2:1-11, 21; Jób 2:12-13;

Máté 6:19-20; Lukács 12:16-21

„És imádkozék Anna, és monda: Örvendez az én szívem az Úrban, felmagasztaltatott az én szarvam az Úrban. Az én szám felnyílt ellenségeim ellen, mert szabadításodnak örvendezek én" (1Sám 2:1-2)!

Sokak számára az önértékeléssel kapcsolatos küzdelmek jelentik a legnagyobb gondot. Mit ér az életünk a világban? Ugyan mit számít egyetlen ember élete a sok milliárd között? Olvasunk háborúkról, amelyekben milliók vesztek oda, gyakran nyomtalanul. Naponta ezerszám születnek és halnak meg az emberek. Roppant nagy, általunk nem befolyásolható erőknek vagyunk kitéve, amelyek átroboghatnak felettünk, olyan könnyen szertefoszlatva álmainkat, mint ahogy egy kamion elsodorja a bogarakat az úton. A mindent elsöprő viharos körülmények között vajon hogyan találhatjuk meg életünk értelmét és célját? Egyáltalán, van értelme létezésünknek? Természetesen a Biblia tanítása szerint igenis van értelme az életünknek! Isten a saját képére teremtett. Értékünket az adja, hogy Ő fontosnak tart. Végül is mit számít, hogy mások mit gondolnak rólunk, ha az egész világot a kezében tartó Isten szeret?! Az Ő szeretete mindennél többet ér!

Anna történetéből újabb képet kaphatunk Istenről, aki bensőséges, személyes szeretettel viszonyul hozzánk, aki meggyőz arról, hogy értékesek vagyunk, még ha a világban könnyű is értéktelennek érezni magunkat.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: