KITARTÁS

Ha eszünkbe jut, hogy mennyei jutalomért dolgozunk, és nem az emberek dicséretéért, képesek vagyunk kitartani és elvégezni az előttünk álló feladatot.

Milyen nagy szükség van e tanításra a felületes és emberi módszerek idején, hogy folytassuk a munkát akkor is, ha lankad az erőnk…

Norman B. Harrison

Hány istenfélő, drága ember lankad el a szolgálatban, mert a többiek nem értenek egyet velük, nem örülnek munkájuknak. A hálátlanság megbénítja őket! Mindannyiunknak az Íráshoz kell fordulnunk, hogy erőt adjon a szolgálatra. Az embernek szüksége van jutalomra. Mi megkapjuk ezt Tőle és Benne. Amellett, amit Tőle kaphatunk, ott van Ő maga. Miközben várjuk, hogy megpillanthassuk arcát, most úgy kell rá tekintenünk, mint a gyengeség és a fáradtság ellenszerére, amely lankadatlan szolgálatra sarkall bennünket.

HÁLA A MUNKÁÉRT

Charles Kingsley

Köszönd meg Istennek minden reggel, hogy aznap van tennivalód, akár tetszik, akár nem! A tény, hogy dolgoznod kell és a legjobbat vagy kénytelen nyújtani, önuralomra, szorgalomra, akaraterőre, jókedvre és megelégedettségre tanít, és még száz erényre, amit a lusta sosem ismerhet meg.

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: