Táplálkozás a Bibliában

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: 1Mózes 1:26-30; 7:1-2; 8:20; 3Mózes 11;

5Mózes 14; Példabeszédek 23:19-21;

Apostolok cselekedetei 10:1-28; Róma 14:17; 1Timóteus 4:1-5

„Azért akár esztek, akár isztok, akármit cselekesztek, mindent az Isten dicsőségére míveljetek" (1Kor 10:31).

Egy író az Istenbe, a természetfeletti dolgokba és általában mindenféle lelki természetű valóságba vetett hittel szemben sorakoztatott fel érveket. Csak az anyagi világban, az anyagi dolgokban hitt. „Az ember az, amit megeszik – mondta. – Semmi több."

Álláspontja ugyan túlzó, mégis van némi igazság a szavaiban. Nyilvánvalóan több az ember annál, mint amit megeszik; de amit elfogyaszt, mégiscsak az teszi azzá, ami. Vérünket, csontjainkat, testünk zsírtartalmát és szöveteit az az étel táplálja, amit a szervezetünkbe juttatunk. Tudjuk, hogy ha nem ennénk, meghalnánk. Tudjuk azt is, hogy az ételünk sok szempontból hat az életünkre. Akivel már előfordult, hogy túl sokat evett, vagy éppen valami ártalmasat fogyasztott, és ezért megbetegedett, tisztában van vele, mennyire hat az étel a testünkre, de a gondolatainkra is. Valóban, hiszen az agy a gondolataink központja, amire pedig ténylegesen hatással van az elfogyasztott táplálék.

Ebben a tanulmányban az étrenddel foglalkozunk, ami az egészséges életmód egyik igen fontos összetevője.

A megfelelő étrend az egészséges életmód egyik meghatározó tényezője.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2010. 2. negyedév

Egészség és gyógyulás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: