Isten dicsőítésének légköre

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: 1Mózes 1:1-2, 9-12, 20-26; Zsoltár 104:29;

Dániel 5:23; Lukács 15:7; Jelenések 21:4

„Azután megformálta az Úristen az embert a föld porából, és élet leheletét lehelte orrába. Így lett az ember élőlénnyé" (1Móz 2:7, új prot. ford.).

Néhány éve egy öttagú család a karácsonyi szünetet egy hegyi lakban akarta tölteni. Este erősen bezártak minden ablakot, hogy ne szűrődjön be a hideg. Jól befűtöttek a kályhába, mert nem akartak fázni a csikorgó hidegben. Mi lett a vége? Mindannyian meghaltak, mivel teljesen elhasználódott a levegőből az oxigén.

Tudjuk, hogy néhány hetet kibírunk étel nélkül, víz nélkül már csak néhány napot, levegő nélkül azonban néhány percnél tovább nem élhetünk.

Az élethez szükséges a tiszta levegő. A szennyezett levegő viszont sok olyan akut és krónikus betegséget okoz, ami mögött gyakran más okot sejtenek. Évente emberek millióinak – főleg gyerekeknek – károsodik a szervezete a légszennyezés miatt.

Testünk minden szervének szüksége van oxigénre, ezért is fontos, hogy a belélegzett levegő a lehető legtisztább legyen. Fizetnünk nem kell érte, és általában mindenütt jelen van.

Az egészség megőrzésének alapvető feltétele a tiszta, friss levegő. Tegyünk meg mindent, ami csak rajtunk áll, hogy minél gyakrabban lélegezhessünk tiszta levegőt!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2010. 2. negyedév

Egészség és gyógyulás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: