TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Valójában semmit nem nyernek, akik óriási erőfeszítéseket téve egy meghatározott idő alatt ennyi meg annyi munkát akarnak elvégezni, és azután is tovább dolgoznak, hogy józan eszük pihenésre inti őket. Kölcsönkapott erőből élünk. A későbbiekben még nekik is szükségük lenne arra az életerőre, amit így felemésztenek. Amikor pedig rászorulnának a már féktelenül kimerített energiára, elbuknak. Fizikai erejük oda, és a szellemi erő is cserbenhagyja őket. Felismerik a veszteséget, de nem tudják, mi okozta. Eljön a szükség ideje, de akkorra fizikai erejüket már teljesen kiaknázták. Akik áthágják az egészség törvényeit, valamilyen mértékben elkerülhetetlenül szenvedni fognak. Isten mindannyiunkat ellátott fizikai erővel, amire életünk különböző szakaszaiban szükségünk is lesz. Ám ha folyamatos túlhajtással, fékevesztetten kimerítjük a bennünk lévő erőt, ennek valamikor majd mi magunk látjuk a kárát" (Ellen G. White: Child Guidance. 397–398. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Mi a helyzet a mi országunkban? Minden arra késztet, hogy megállás nélkül csak dolgozzunk, dolgozzunk, vagy nyugodtabb a légkör? Hogyan tanulhatjuk meg minden helyzetben fenntartani a kellő egyensúlyt?

2. Vannak, akiknek leginkább egy dolog zavarja az alvását: a rossz lelkiismeret. Mit tett Jézus a kereszten, ami rajtunk is segít, ha lelkifurdalás gyötör? Miképp hozhatjuk helyre hibáinkat, hogy kevésbé bántson a lelkiismeret?

3. Foglalkozzunk a csoportban olyan tudományos kutatásokkal, amelyek során a pihenés szükségességét és előnyeit vizsgálták! Beszéljük meg, hogyan kamatoztathatjuk ismereteinket ezen a téren!

4. Milyen szempontból jelent áldást a szombat? Beszéljünk személyes tapasztalatainkról! Ne csak a lelki, hanem a fizikai áldásokra is figyeljünk oda!

5. Lenyűgöző a gondolat, hogy a teremtés hetedik napján még Isten is megpihent. Beszélgessünk erről! Mi az üzenete ennek számunkra? Hogyan érthetjük meg? Hogyan világít ez rá a szombati nyugalom fontosságára?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2010. 2. negyedév

Egészség és gyógyulás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: