TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„…az igazi tudományban semmi sem lehet ellentétben az Ige tanításával. Ha mindkettőt jól értjük, összhangot találunk közöttük, mivel mindkettőnek ugyanaz a Szerzője" (Ellen G. White: A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó. 332. o.). Tehát habozás nélkül kérhetjük Isten segítségét úgy is, hogy a tudományos eredményekre számítunk, hiszen a tudomány Isten természeti törvényeire mutat rá.

„A test és az elme kölcsönhatása igen erős. Amikor az egyiket valamilyen hatás éri, arra a másik is reagál. Az elmeállapot valóban összefügg a test egészségi állapotával. Ha az ember felszabadult, boldog, tudja, hogy helyesen cselekszik, elégedett, hozzájárul mások boldogságához, ebből olyan öröm fakad, ami a szervezet egészére kihat. Javul a vérkeringés, a szervezet is felfrissül. Isten áldása gyógyító hatású. Aki sokat segít másokon, saját szívében és életében is tapasztalja ennek csodálatos áldását" (Ellen G. White: Testimonies for the Church. 60–61. o.).

„Mindnyájan szeretnénk imánkra határozott választ kapni, mégpedig azonnal, és könnyen elcsüggedünk, ha a válasz késik, vagy nem úgy kapjuk azt, ahogy vártuk. De Isten túl bölcs és túl jó ahhoz, mintsem hogy mindig akkor és úgy válaszoljon imáinkra, ahogyan mi szeretnénk. Isten többet és jobbat tesz értünk, mint amit kérünk. S mivel bízhatunk bölcsességében és szeretetében, ne kérjük arra, hogy engedjen akaratunknak, hanem igyekezzünk megérteni és megvalósítani az Ő szándékát! Kívánságaink és érdekeink olvadjanak bele az Ő akaratába! Azok a tapasztalatok, amelyek próbára teszik hitünket, áldást rejtenek magukban részünkre. Általuk lesz nyilvánvalóvá, hogy vajon hitünk őszinte és valódi-e; egyedül Isten szavára támaszkodik-e, vagy bizonytalan és ingatag – a körülmények függvénye. A hit gyakorlással erősödik. Engedjük, hogy a béketűrés elvégezze a maga tökéletes munkáját! Ne felejtsük el, hogy a Szentírás drága dolgokat ígér azoknak, akik az Úrra várnak" (Ellen G. White: A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó. 159. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Saját tapasztalatunk szerint milyen kapcsolat van az ember hozzáállása, érzelmei és testi egészsége között? Aki hajlandó rá, mondja el, mit tapasztalt az értelem gyógyító erejével kapcsolatban!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2010. 2. negyedév

Egészség és gyógyulás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: