AZ EMBER ÉS A VILÁGEGYETEM

– Stephen Crane

Olvassuk el a bevezető verset! Mi az üzenete? Adventistaként, keresztényként mennyire látjuk másként a világegyetemben elfoglalt helyünket, mint ahogy a vers kifejezi? Mi a fő oka a különbségnek?

Gondolkozzunk csak el ezen! Tegyük fel, hogy nincs Isten, nincs Teremtő, nincs olyan isteni erő, ami létrehozott; valóban nem vagyunk mások – ahogy sokan állítják –, mint a fejlettség magasabb fokára jutott majmok. Tehát az Isten nélkül létező világegyetemben egyszer csak megjelentünk, ugyanakkor az univerzum mit sem törődik velünk. Képzeljük el, hogy olyan értelmetlen erőknek vagyunk kitéve, amelyek egyáltalán nem foglalkoznak velünk, sem a biztonságunkkal, jólétünkkel! Milyen lenne így a világ? A keresztények azonban nem ebben hisznek, hanem abban, hogy Isten teremtett meg, Ő tartja fenn az életünket, gondoskodik rólunk. Éppen ezért minden ember közül leginkább nekünk van okunk jól kezelni az egész emberiséget ostromló félelmeket és megpróbáltatásokat.

A következő verseket olvasva milyen reményt, vigaszt találunk e félelmekkel teli időkben? Zsolt 118:6; Péld 3:5-6; Lk 12:6-7; Róm 8:38-39; Zsid 13:6; 2Tim 1:7; 1Jn 4:18

Isten létezésében hívő keresztényként is tudjuk, hogy félelmetes világban élünk, itt bármi megtörténhet. Az Urat ismerve azonban látjuk a dolgok összefüggését, hátterét, ami segít jobban megértenünk a világot és azt, hogy milyen helyet foglalunk el benne.

Még a legnehezebb körülmények között is lehet reménységünk, találunk vigaszt. Ez korántsem jelenti azt, hogy rossz dolgok nem fordulhatnak elő velünk, vagy semmi nem ijeszthet meg; de szilárd alapon állunk, ami segít szembenézni és megbirkózni e félelmekkel.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2010. 2. negyedév

Egészség és gyógyulás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: