TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Pátriárkák és próféták. Budapest, 1993, Advent Kiadó. „A teremtés" című fejezete, 18–25. o; A nagy küzdelem. Budapest, 1983, H. N. Adventista Egyház. „A küzdelem véget ér" című fejezete, 588–602. o.

'Mert ami Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökkévaló hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik' (Róm 1:20). A természet dolgait mostani állapotukban látva csak halvány képet alkothatunk az édeni dicsőségről. A bűn megrontotta a föld szépségét, mindenen láthatóvá váltak a gonoszság nyomai. Mégis sok szépség megmaradt. A természet világa bizonyságát adja, hogy a végtelen hatalmú, jóságos, kegyelmes, szerető Isten alkotta meg a földet, és töltötte be élettel, vidámsággal. Még így, megromlott állapotában is minden azt hirdeti, hogy a nagy Mester kezének munkája volt. Bárhová forduljunk, mindenütt Isten hangját halljuk és jóságának bizonyítékait látjuk" (Ellen G. White: The Ministry of Health and Healing. 234. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Az utóbbi években a környezetet érintő kérdések – különösen a globális felmelegedéssel kapcsolatosak – a fő hírek között szerepelnek. Mit tesz ennek hatására nemzetünk, környezetünk és gyülekezetünk?

2. A keresztényeknek (akik hiszik, hogy valóban Isten teremtette a világot) mennyiben kell másként viszonyulniuk a környezetvédelem kérdéseihez, mint azoknak, akik szerint létünk csupán a véletlennek köszönhető?

3. Milyen szerepe lehet és kell is, hogy legyen a szombatnak abban, ahogy a környezeti kérdésekhez viszonyulunk? Mennyiben tesz a szombatünneplés jobb környezetvédővé?

4. Ha Jézus valóban hamarosan visszajön, ahogy hisszük, akkor kell egyáltalán foglalkoznunk a környezeti kérdésekkel? Érvekkel támasszuk alá válaszunkat!

5. Nézzünk egy kicsit utána, hogy a föld különböző részein milyen egészségre ártalmas hatásokat vált ki a környezeti károsodás! Mi a helyzet a mi országunkban? Milyen szerepet vállalhatna gyülekezetünk ezen a téren? Hogyan kapcsolhatnánk be a missziómunkába efféle tevékenységeket?

6. Milyen életmódbeli változásokat vezethetnénk be, még ha kis dolgokról is van szó, amelyek javítják a környezet állapotát? Mennyi áldozattal járna ez?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2010. 2. negyedév

Egészség és gyógyulás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: