A környezet világa

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: 1Mózes 1:1–2:7; 2:18-24; 3:7, 17-19;

Zsoltár 24:1; Máté 25:34-46; Márk 2:27-28; 3:4

„Az Úré a föld s annak teljessége; a föld kereksége s annak lakosai" (Zsolt 24:1).

A teremtés hetének első öt napján Isten előkészítette a környezetet az emberek számára, akiket csak ezután teremtett meg. Ádámot és Évát egy kertben helyezte el (1Móz 2:8, 15). Gondjaikra bízta a bolygó élőlényeit, lehetőséget biztosítva nekik a tanulásra, az örömre és arra, hogy Isten földi képviselőiként fejlődjenek. Az Úrral való kapcsolatuk pecsétje a szombat lett.

A bűn megváltoztatta Isten elsődleges tervét. A környezet ellenségessé vált. A munka örömét felváltotta a nagy fáradság, eluralkodott az önzés. Kezdetét vette a föld erőforrásainak kizsákmányolása, ami a mai napig folytatódik. Az ember erdőket pusztít ki, vizek folyását változtatja meg és szennyezi a környezetet. Körültekintés nélkül zsigerelik ki a talaj gazdagságát. Az egészség szempontjából mégoly fontos nap is betegségek okozója lehet, ha túlzott sugárzásnak tesszük ki magunkat. És mégis, az emberiség folyamatos környezetkárosítása ellenére földünk ma is biztosítja az élethez szükséges feltételeket.

A környezet világa éppúgy Isten ajándéka, mint maga az élet, ezért felelősséggel tartozunk érte.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2010. 2. negyedév

Egészség és gyógyulás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: