VÍZTERÁPIA

„Felele az és monda: Egy ember, akit Jézusnak mondanak, sarat készíte és rákené a szememre, és monda nékem: Menj el a Siloám tavára és mosódjál meg; miután pedig elmenék és megmosakodám, megjöve látásom" (Jn 9:11).

Jn 9:1-11 szakaszában olvashatjuk a születése óta vak férfi meggyógyításának történetét. Mi a különös ebben az esetben, ha összehasonlítjuk Jézus más gyógyító csodatetteivel? Lásd Mt 8:8-13; 9:2-7; Lk 8:46-47! Vajon jelenthet valamit ez a különbség, és ha igen, mit?

Nagyon fontos, hogy tiszta legyen a víz, amit elfogyasztunk, de az is, amit külsőleg alkalmazunk. Sokan csak nagy nehézségek árán jutnak tiszta vízhez. A fertőzött forrásból származó vizet vagy vegyileg kell tisztítani, vagy fel kell forralni a fogyasztás, felhasználás előtt.

A víz külsőleg alkalmazva is igen hasznos, nemcsak akkor, ha megisszuk. Vízterápiával többféle kezelést végeznek. A hideg- és melegvizes borogatások tudatos, óvatos használata számos panaszra hoz enyhülést. Különös körültekintéssel kell azonban eljárni a keringési betegségben szenvedők, cukorbetegek vagy neurológiai problémákkal küzdők esetében. Kifejezetten a hasznunkra válhat, ha megfelelő képzést kapunk a hidroterápia alkalmazását illetően. „Sokan azonban nem ismerik tapasztalatból a víz helyes alkalmazásának jótékony hatását, és ezért idegenkednek tőle. Nem értékelik kellőképpen a vízgyógyá-szatot, mivel szakszerű alkalmazása fáradságos, amire sokan nem vállalkoznak. Ám senki se gondolja, hogy bármivel is mentegetheti magát, ha ez a téma ismeretlen vagy közömbös számára. A vizet sokféleképpen fel lehet használni fájdalom enyhítésére és betegség megelőzésére. Mindenkinek meg kell tanulnia értelmesen alkalmazni azt az egyszerű házi gyógykezelésben. Az anyáknak különösképpen tudniuk kell, miként viseljék családjuk gondját, az egészségesekét és a betegekét egyaránt" (Ellen G. White: A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó. 164. o.).

Mennyire gondolunk tudatosan egészségügyi szokásainkra? Azaz, hogyan viselhetnénk jobban gondot magunkról? Miért is várnánk addig, amíg a rossz szokások következtében megbetegszünk? Sokkal jobb már most elkezdeni az egészséges életmód elvei szerint élni, megelőzve ezzel betegségek kialakulását, mint végigjárni a gyógyulás keresésének kálváriáját!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2010. 2. negyedév

Egészség és gyógyulás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: