TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó. „A hit érintése" című fejezete, 35–43. o.

„A Krisztus kegyelmében való növekedésnek egyedüli útja, hogy önzetlenül végezzük Krisztus ránk bízott munkáját, minden tőlünk telhetőt elkövetve, hogy megsegítsük azokat, akik támogatásra szorulnak. A gyakorlat adja az erőt; és a tevékenység az élet első feltétele. Akik a Krisztusban való életet úgy élik, hogy tétlenül fogadják a Lélek kegyelmi ajándékait, de Krisztusért mit sem tesznek, azok megkísérlik az ingyenélést, munka nélkül. A semmittevés azonban, mind a lelki, mind az anyagi világban, elerőtlenedést és végül romlást eredményez. Az az ember, aki vonakodik tagjait mozgatni, csakhamar annyira legyengül, hogy nem képes azokat használni. Hasonlóan, az a keresztény, aki nem akarja Istentől nyert erejét felhasználni, nemcsak hogy nem növekedhet Krisztus kegyelmében, hanem még a meglevő erőt is elveszíti" (Ellen G. White: Jézushoz vezető út. 21. kiad. Budapest, 2008, Advent Irodalmi Műhely. 59–60. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Még milyen párhuzamokat vonhatunk a testedzés és hitünk erősítése között? Hol sántítanak a példák?

2. Egy autót vezető férfi meglátott az úton egy nőt, aki éppen kocogott. Leengedte az ablakot, és kikiabált neki: „Maga is meghal egyszer!" Bár a férfi igen durván szólt, igazat mondott. Fontos a testedzés, de bármilyen jó erőben legyünk is, nem feledkezhetünk meg arról, hogy végeredményben halandók vagyunk. Jézus visszajöveteléig mindenki meghal. A világ legjobb edzésterve sem menthet meg a haláltól. Az egészséges életmód és a testedzés nem kínál örök életet, azt csak a Jézusba vetett hit adja. Miért olyan fontos ezt mindig tisztán látni?

3. Ha módunkban áll, vigyük magunkkal a megbeszélésre, amit a mozgás jótékony hatásait tudományosan igazoló legfrissebb eredményekkel kapcsolatban összegyűjtöttünk! Mit találunk ezekben? Mivel segíthetünk egyházunk tagjainak, hogy megértsék, milyen előnyökkel jár a mozgás? Hogyan vehetnénk rá a gyülekezetünkhöz tartozókat arra, hogy többet mozogjanak, mint szoktak?

4. Anélkül, hogy bárkit is elítélnénk, nézzünk körül a gyülekezetben! Vajon eleget mozognak az emberek, vagy rájuk férne egy kicsit több edzés? Mivel segíthetünk mi?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2010. 2. negyedév

Egészség és gyógyulás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: