Lelki és fizikai erő

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Zsoltár 139:13-15; 1Korinthus 3:16-17;

9:24-27; Efézus 2:8; 2Timóteus 2:3-5; 4:7; Zsidók 11:6

„De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el" (Ézs 40:31)!

Igen sok erőfeszítést igényelt a felkészülés, ami lehetővé tette, hogy Roger Bannister egy mérföldet 4 perc alatt megtegyen. Végtelennek tűnt az edzések sora, a kimerítő hegymászások, de nem lehetett lazítani, mert a díjat, ami olyan sokat jelentett a fiatal atlétának, mások is szerették volna elnyerni a világ különböző pontjain. Felvirradt 1954. május 6. hajnala, az a nap, amire Roger Bannister évek óta készült, úgy érzelmileg mint lelkileg, de az értelmével és fizikailag is. A versenyt megelőző nap sajnos megcsúszott a síkos parkettán, és a nap hátralévő részében csak sántikálni tudott. A verseny azonban kezdetét vette, és Roger Bannister 3 perc 59.4 másodperc alatt lefutotta az egymérföldes távot. Ezzel ő lett az első ember, aki 4 percnél kevesebb idő alatt tett meg egy mérföldet!

Pál apostol a sport világából vett képpel bátorít arra, hogy „kitartással fussuk meg az előttünk levő küzdő tért" (Zsid 12:1). Az általa említett verseny azonban sokkal fontosabb annál, mint amelyikben Roger Bannister győzött. Ehhez a versenyhez a lehető legjobb lelki és fizikai erőnlét szükségeltetik, aminek alapja a rendszeres gyakorlás. A héten ezzel foglalkozunk majd.

A testedzés az egészség megőrzésének és fenntartásának egyik rendkívül fontos tényezője.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2010. 2. negyedév

Egészség és gyógyulás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: