A KERESZTSÉGRŐL

„A Biblia beszámolója szerint Jézus keresztségekor egy hang hallatszott az égből, amelyet a jelenlévők csak Isten hangjaként tudtak azonosítani: 'Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm.' (Márk 1:11) Ez a kijelentés ma is vonatkozik mindenkire, aki Jézus Krisztushoz tartozónak vallja magát, akkor is, ha már nem hallatszik ez a hang. A keresztségben Isten szeretett fiaivá, lányaivá fogad. A megkereszteltek ettől fogva tudják magukról igazán, hogy kik is ők, megtalálják valódi identitásukat.

Ezt szemléletesen így fogalmazza meg egy régi prófétai kijelentés, amit Isten személyes üzeneteként is érthetünk a keresztségre készülőkhöz: 'Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Mivel drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek.' (Ézsaiás 43:1, 4) Akit Isten így szólít meg, az teljes bizalommal fordulhat felé.

El sem lehetne képzelni jobb startot az új életbe, az Istennel való személyes életközösségbe, de nagyszerűbb ígéretet sem. Aki egyszer tanúja lehet annak, ahogyan emberek tudatosan megélik a keresztséget, az mélyen a hatása alá kerül ennek. Ezt az élményt csak egy dologgal lehet felülmúlni – a saját keresztségünkkel!

Lehet Istent érezni? A hangját hallani? Szeretetét a saját bőrünkön tapasztalni? Itt van az a hely" (Dr. Rolf J. Pöhler: Mai keresztények. A megélt hit. Budapest, 2008, Advent Irodalmi Műhely. 42. o.)!

2010. 2. negyedév

Egészség és gyógyulás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: