JÓSÁG A GYAKORLATBAN

Nem igaz, hogy cselekedetek által üdvözülhetünk. Azonban Isten véren vásárolt gyermekeiként üdvösséget nyerünk, hogy életünk bővelkedjék jócselekedetekben. Gyümölcseiről ismerik fel a fát, mondta Jézus. Bennünket is az alapján ítélnek meg, amilyen életet élünk. Jézus még tovább lép, amikor kijelenti: akinek az életéből hiányoznak a jócselekedetek, az nem léphet be a mennyek országába (lásd Mt 25:41-46).

Mi Ef 2:10 és Tit 2:14 verseinek közös üzenete, és miért fontos ez az üzenet mindenki számára, aki Krisztus nevét vallja?

Minden ember bűnös. Megszegtük Isten törvényét, mindnyájunknak szüksége van a Megváltóra. Ugyanakkor ígéreteket kaptunk a Bibliában, hogy ha elfogadjuk Jézust, ha nem test szerint, hanem Lélek szerint élünk, akkor győzhetünk, és életünk Isten jóságát fogja tükrözni. Pál tanítása szerint „új életben" járunk (Róm 6:4), mivel „eltemettettünk… ővele együtt a keresztség által a halálba" (Róm 6:4-5). Tehát tekinthetjük magunkat úgy, mint akik meghaltunk a bűnnek, de Istennek élünk a mi Urunk Jézus Krisztusban (lásd Róm 6:11).

Lehetünk „jók" a szó bibliai értelmében, persze nem úgy „jók", mint akik megérdemlik az üdvösséget, hanem olyan értelemben, mint akik szívünkkel, indítékainkkal és cselekedeteinkkel bemutatjuk a világnak Istent, akit szolgálunk. Tény, hogy meg kell halni az énnek. Tény, hogy készségesnek kell lenni mások szolgálatára. Tény, hogy nap mint nap meg kell küzdeni a testtel, és ha elbukunk, töredelmes szív kell a bűnbánathoz, de a hitet, amit vallunk, meg lehet és meg is kell élni.

Megragadtuk-e a győzelmes keresztény élet ígéreteit? Mi tart vissza attól, hogy elvegyük azt, ami a miénk, amiért már valaki helyettünk oly nagy árat fizetett?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: