TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Minden keresztény otthonból szent fény áradjon szét. A szeretet tettben nyilvánuljon meg… figyelmes kedvességben, szelíd, önzetlen előzékenységben! Vannak otthonok, ahol gyakorolják ez elveket; otthonok, ahol Istent imádják és a legőszintébb szeretet uralkodik. Az ilyen otthonokból jó illatú tömjénként reggeli és esti ima száll fel Istenhez, akinek áldása, kegyelme reggeli harmatként száll le a könyörgőkre" (Ellen G. White: Boldog otthon. Budapest, 1998, Advent Kiadó. 36. o.).

„Sokan a szeretet kifejezését gyengeségnek tekintik, és olyan tartózkodást tanúsítanak, amely elriaszt másokat. Ez a lelkület megakadályozza a rokonszenv áramlását. Amint a társas és nemeslelkű érzelmeket visszaszorítják, azok elhervadnak, a szív puszta és hideg lesz. Tartózkodjunk e tévedéstől! A szeretet nem létezhet sokáig kifejezésre juttatás nélkül. Ne engedd, hogy a veled összekapcsolt szív éhezzen a kedvesség és rokonszenv hiánya miatt" (i. m. 93. o.)!

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszélgessünk a csoportban csütörtöki tanulmányunk utolsó kérdéséről: „Biztos, hogy nálunk az igazság, ha nem vagyunk Krisztuséi, aki maga az Igazság?" Mi következik a válaszunkból?

2. Mit jelent az, hogy „a szeretet nem létezhet sokáig kifejezésre juttatás nélkül"? Egyházi közösségünk szempontjából miért fontos erről a gondolatról beszélni?

3. Tekintsük át újra azokat az igeszövegeket, amelyek arra intenek, hogy legyünk tökéletesek! Hogy kell értenünk a tökéletességet? Általában milyen problémákkal és téves értelmezésekkel küzd egyházunk e kifejezés jelentésével és használatával kapcsolatban?

4. Beszélgessünk a csoportban adventisták között szerzett tapasztalatainkról! Kedvesek voltak-e velünk, és ha igen, kedvességük hogyan hatott ránk? Milyen hatást tett ránk a durva bánásmód? Mely tanulságok érzékeltetik jobban a kedvesség szerepét a bizonyságtevés során?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: