„FELÖLTENI" A JÓSÁGOSSÁGOT (Kolossé 3:12-14)

Fogalmazzuk meg saját szavainkkal Kol 3:12-14 verseit! Mit tanít ez a szakasz arról, hogy mit jelent Krisztus követése? (Figyeljük meg a tökéletesség kifejezésének használatát!) Gondolkodjunk el azon, milyen nagyszerű példát adhatnánk a világnak, ha Pál szavait a gyakorlatban is alkalmazni tudnánk!

A következőket írta Alexander Maclaren, aki elismert egyházi személyiség volt a XIX. századi Londonban: „A szelídség a leghatalmasabb erő a világon. Ha a világ összes légkalapácsával nekiesnénk egy jéghegynek, az ütések hatására keletkezett viszonylagosan kevés hő ugyan kismértékben megolvasztaná, mégis jég maradna, sok kis apró morzsalék formájában. Ha óvatosan elindítanánk dél felé, ahol a napsugarak csapást mérnek a dermesztő hidegre, a jéghegy beleolvadna a meleg óceánba. A kedvesség mindent legyőz."

Adventistaként rengeteg bizonyítékot találunk a Szentírásban álláspontunk alátámasztására. (Ha nem így lenne, akkor vajon miért léteznénk?) Természetesen, ez nagyon fontos. Azonban a helyes tanításnál többre van szükség, nem igaz?

„Ha megaláznánk magunkat Isten előtt, és kedvesek, udvariasak, szívélyesek és könyörületesek lennénk, akkor százan térnének meg ott, ahol most csak egyvalaki tér meg" (Ellen G. White: Testimonies for the Church. 9. köt. 189. o.).

Hitelveink tanítása során beszélünk a szombatról, a halottak állapotáról, a bűn eredetéről és sok más lényeges bibliai alapelvről. Ugyanakkor eleget hangsúlyozzuk-e a kedvesség és a Lélek többi gyümölcsének jelentőségét, a Hegyibeszéd és 1Korinthus 13 tanácsait? Tisztában kell lennünk azzal, hogy a szombat a hetedik nap, a halottak alszanak a feltámadásig, Krisztus igazsága fedez be bennünket most és az utolsó ítéletkor. A tudás azonban önmagában nem ugyanaz, mint úgy ismerni az igazságot, ahogyan Jézusban van (Jn 14:6). Az igazság szabaddá tesz (Jn 8:32), az igazság megváltoztatja az életet, és krisztusi jellemet formál. Megkérdezhetnénk tehát: biztos, hogy nálunk az igazság, ha nem vagyunk Krisztuséi, aki maga az Igazság?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: