A KEGYESSÉG PÉLDÁJA (Máté 5:43-48)

A Hegyibeszédben Jézus egyértelműen szól Isten jóságáról. Olvassuk el Mt 5:43-48 igeszakaszát, és válaszoljunk a következő kérdésekre!

1) Milyen magas színvonal elérésére szólít fel Jézus?

2) Mivel magyarázza, hogy el kell érnünk ezt a szintet?

3) Figyeljük meg, hogyan használja Krisztus a tökéletes szót a 48. versben! Mit jelent itt az, hogy tökéletes? Próbáljuk megfejteni ennek fényében, hogy mit jelent tökéletesnek lenni, miként mennyei Atyánk tökéletes!

Isten kegyelmi ajándékai valóban ajándékok. Nem dolgozhatunk meg értük, ki sem érdemelhetjük azokat, mert mindannyian vétkesek vagyunk, és tudatosan vagy hanyagságból nem figyelünk eléggé Istenre. Ebben az értelemben a legnagyobb bűnös is ugyanabban a hajóban evez, mint a legszentebb ember: egyik sem érdemli meg Isten kegyelmét és jóságát.

Mt 5:43-48 igeszakaszában Jézus arra szólít, hogy legyünk „tökéletesek", mi több, olyan tökéletesek, mint Isten. Mégis hogyan? Szeressük ellenségeinket, imádkozzunk azokért, akik rosszul bánnak velünk, legyünk jók azokkal, akik nem voltak kedvesek velünk! Jézus szerint ilyen a tökéletesség. Képzeljük csak el, milyen lenne a gyülekezetünk és az otthonunk, ha eléggé meghalnánk az énnek ahhoz, hogy valóban így élnénk! Olyan erő és bizonyság kísérne, ami felett a pokol kapui sem vehetnének győzelmet. Mi akadályoz meg ebben? Nem más, mint a gyarló, bosszúvágyó szív, ami többnyire a „vámszedőkhöz" hasonló magatartásra ösztönzi az embert.

Milyen mélyre ható és fájdalmas változtatásokat kell megtennünk, ha engedelmeskedni akarunk Jézus szavainak?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: