BÉKETŰRÉS AZ EVANGÉLIUMÉRT (2Timóteus 4:2)

Az evangélium hirdetése és tanítása az egyik legnehezebb terület, ahol türelmet kell gyakorolni. Sokszor túlságosan türelmetlenek vagyunk azokkal, akik nem ismerik Isten igazságát, vagy látszólag nem törődnek vele. A tévtanokkal és az igazsággal szembeni előítéletekkel teli világban azonban igencsak szükség van a türelemre, ha embereket szeretnénk Krisztushoz vezetni. Könnyű a fejünket rázva mondogatni: „Miért nem fogja már fel, pedig az igazság annyira nyilvánvaló?!"

Az igazság mindig nyilvánvaló azok szemében, akik nem a tévtanok, a hagyomány és a családi nyomás füstszínű üvegén át kutatják. Türelemre van azonban szükség az előítéletek és a tévedések béklyóinak kioldásához, amelyek az embert a hagyományokhoz és a hamis tanításokhoz kötözik.

Milyen gyakorlati tanítást kapunk a lélekmentéssel kapcsolatban a Mk 4:26-29 verseiben olvasható példázat által?

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ha valaki egy bibliai tanítással ismerkedik, de nem fogadja el azonnal, akkor az illető visszautasította az igazságot. Pedig nem feltétlenül áll így a dolog. A megtérés olykor hosszú és bonyolult folyamat is lehet, és bizonyos esetekben akár évekig is elhúzódhat. Természetesen mindannyian szeretnénk munkánk gyümölcsét azonnal meglátni, de nem mindig alakulnak kedvünk szerint a dolgok. Nagyon fontos azonban vigyázni, nehogy túlzott buzgalmunkkal hátráltassunk valakit, és erőszakosságunk váltson ki visszautasítást. Sose ítéljük el vagy bíráljuk azokat, akik nem az elvárásaink által diktált időpontban kötelezik el magukat az igazság mellett, amit mi annyira szeretünk, és annyira fontosnak tartunk! A másokért végzett munkánk és fáradozásunk fontos lépést jelenthet egy olyan folyamatban, amely sokszor évekig nem hoz gyümölcsöt. Sosem tudhatjuk... Egy dologra viszont nagyon vigyázzunk: ne romboljunk le mindent ítélkezéssel és bírálgatással!

1Sám 16:7 verse milyen fontos tanácsot ad, amelyet szem előtt kell tartanunk ebben, és természetesen minden más helyzetben egyaránt?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: