TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„A keresztények feladata meggyőzni a világot, hogy Krisztus hite megszabadítja a lelket a nehézségek és a gyász ruháitól, majd örömbe és boldogságba öltözteti fel. Aki megbocsátó Megváltóként fogadja el Jézust, a világosság öltözetét viseli. Jézus elveszi bűneit, igazságában részesíti. Teljes lesz az öröme.

Ugyan kinek kellene örömmel énekelni, ha nem a keresztényeknek? Vajon nem pont ők számíthatnak rá, hogy a királyi család tagjai, a menny Királyának gyermekei lehetnek? Talán nem e csodálatos öröm jó híre az evangélium? Amikor valaki Isten ígéreteit önként és teljes mértékben elfogadja, a menny ragyogása betölti életét" (Ellen G. White: A Call to Medical Evangelism and Health Education. 26. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Vegyük számba néhány közismert bibliai hős életét! Vajon mennyi örömben volt része Noénak, Ábrahámnak vagy Józsefnek? Dánielnek, Dávidnak vagy Jeremiásnak? Pálnak vagy Keresztelő Jánosnak? Mit tanulhatunk az igazi keresztény örömről jó és rossz tapasztalataik által?

2. Milyen „boldogító" módszereket ajánl a világ? Tapasztalataink szerint mennyire tehetnek boldoggá? Vajon mind rossznak mondható, vagy némelyiknek megvan, illetve jó lenne, ha meglenne a helye az életünkben?

3. Keresztényként mennyi vidámságra, vagy még inkább, mennyi örömre számíthatunk mi, akik ismerjük Isten végtelen szeretetét? Vagyis, amikor környezetünkben szembesülnünk kell betegséggel, szenvedéssel, halállal, és tudjuk azt is, hogy sok ember örökre el fog veszni, mennyire lehetünk boldogok? Nem jelent önzést jó sorsunknak örülni, miközben tudjuk, hogy mások elvesznek?

4. Miért van az, hogy minél inkább csak magunkkal foglalkozunk, annál hajlamosabbak vagyunk a boldogtalanságra?

5. Keresztény életünk szempontjából miért olyan meghatározó az örök élet reménye és ígérete, ami az újjáteremtett földön válik majd valóra? Ha nem lenne reménységünk, nem lenne Isten ígérete, mégis mi maradna? Mennyire fontos tehát a reményt mindenkor emlékezetben tartanunk? Még ha most jól is megy a sorunk, az sem tart örökké, tehát hogyan is nyújthatna tökéletes elégedettséget a földi élet?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: