„Gyümölcseikről…"

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Lukács 13:7-9; János 11:4; 12:28; 15:1-10;

2Timóteus 3:5

„Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket" (Mt 7:20).

Ha Istenben maradunk, és hagyjuk, hogy Lelke által Ő is bennünk maradjon, valóban más emberré válunk – szól az Úr egyik leginkább lelkesítő ígérete. Életünk megváltozik, akár gyökeresen is. „Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé újjá lett minden" (2Kor 5:17).

Ebben a negyedévben a Lélek gyümölcsének különböző oldalait vizsgáljuk. A megváltási terv arról biztosít, hogy „az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arccal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk, dicsőségről dicsőségre, úgy mint az Úrnak Lelkétől" (2Kor 3:18).

Aki Jézusban marad, abban megterem a Lélek gyümölcse. Vajon előfordul időnként, hogy azt kérdezzük: nekem is szól ez az ígéret? A válasz nagybetűs IGEN! Egészen biztosak lehetünk abban, hogy aki megkezdte bennünk a jót, teljességre is viszi azt (Fil 1:6). Emlékezzünk csak Jézus szavaira: „Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket, és én rendeltelek titeket, hogy ti elmenjetek, és gyümölcsöt teremjetek, és a ti gyümölcsötök megmaradjon; hogy akármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja néktek" (Jn 15:16). Ami pedig a legjobb, hogy a Szentlélek jótékony munkálkodása az életünkben nemcsak a mostani időre szól, hanem az örökkévalóságra is!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2010. 1. negyedév

A Lélek gyümölcse

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: