TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Istennek a tized rendszerére vonatkozó, egyszerű, és mindenki számára egyenlőséget biztosító terve tökéletes. Mindenki hittel, bátran követheti, mert Istentől eredt. E bölcs tervben az egyszerűség és a hasznosság ötvöződik, megértéséhez és gyakorlásához nem szükséges mélyreható tanulmányok folytatása. Mindenki érezheti, hogy része lehet a megváltás fontos művének előre vitelében. Minden férfi, nő és fiatal lehet az Úr pénztárosa, és segíthet abban, hogy a tárház ne maradjon üres…

E rendszer által nagy dolgokat lehet véghezvinni. Ha mindenki elfogadná azt, és Isten éber, hűséges sáfára lenne, akkor nem lennének híjával az eszközöknek, amelyek segítségével hirdethetik a világnak szóló utolsó figyelmeztető üzenetet" (Ellen G. White: Gospel Workers. 223. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Milyen kérdések merülnek fel ma az egyházban a tizedfizetéssel kapcsolatban? Miért fontos a tized nemcsak az egyház működése, de a tizedfizető lelki jóléte szempontjából is?

2. Tekintsük át újra a vörös tehénről szóló csütörtöki tanulmányt! Mit mond el Krisztus haláláról és értünk végzett szolgálatáról? Mindennek fényében tehát, mennyire szükséges megtisztulnunk a bűntől? Mit tett Krisztus, ami által győzhetünk a bűn felett?

3. Gondoljunk az otthonunkra! Vannak-e olyan dolgaink, amelyeket el kellene távolítanunk, mert beszennyezhetnek? Könyvek, DVD-k, bizonyos zene, magazinok stb.? Mi tartozik ebbe a körbe, és miért kell megszabadulnunk tőlük?

4. Hogyan segíthetünk másoknak, különösen gyülekezetünk fiataljainak, hogy az Úr művében használják Istentől kapott talentumaikat? Más szóval, miként vezethetjük rá azokat, akiknek valóban vannak lelki ajándékaik, hogy amit kaptak, azt jól, jó helyen hasznosítsák? Kötelességünk-e segíteni nekik?

ÖSSZEFOGLALÁS: Kóré lázadása és a papi hatalom utáni vágya miatt Isten utasításokat adott Mózesnek (a nép érdekében) arra vonatkozóan, hogy különbséget tegyen a papok és a léviták szerepe között. A papi tiszt ajándék volt Istentől, a léviták pedig a papság számára számítottak ajándéknak. Mindkét csoport a tizedből élt. Isten terve szerint a vörös tehén hamvával kevert víz is eszköz volt arra, hogy különleges megtisztítási szertartást végezzenek, ami az embert a bűn szennyétől megtisztító isteni kegyelmet jelképezte.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: