A JÉZUSBA VETETT HIT KÖVETKEZMÉNYE (1JÁNOS 5:11-12)

Isten csodálatos ajándékot adott az emberiségnek. Ez az ajándék az örök élet (1Jn 5:11-12), amit csak Jézus Krisztus által nyerhetünk el. Hogyan lehet ez az ajándék a miénk? Úgy, hogy elfogadjuk Isten tanúbizonyságát a Fiáról; azaz hiszünk Jézusban és elfogadjuk Őt.

Jn 3:16 Jn 3:36 Jn 5:24 Jn 6:54

János mit tanít az örök életről az evangéliumában?

János nem tudományos szempontból közelíti meg a Jézusba vetett hit és az Úr természetének kérdését, illetve azt, hogy miért fogadhatjuk el Isten tanúbizonyságát. Gyakorlati célok vezérlik; tudniillik az Isten Fiában való örök élet megtalálása. János ellenfelei – akik kétségbe vonták Krisztus istenségét vagy emberi voltát, vagy éppenséggel szét akarták választani isteni és emberi természetét – más nézetet vallottak Jézusról, és nem a bibliai értelemben hittek benne. Mivel nem az Írások Jézusát ismerték, az örök életet sem nyerték el. Még ha azt is állították volna, hogy örök életük van, és fölényes tudással és érzéssel bírtak volna róla, állításuk akkor sem lett volna igaz.

„Az örök élet csak Jézus Krisztus által lehetséges." Mi minden következik ebből az állításból? 1Jn 5:11-12

János világosan kimondja, hogy akiben nincs meg az Isten Fia, annak nincs élete, akié pedig Jézus, azé az örök élet. Ezek nagyon kemény szavak, amelyeknek félelmetes következményei vannak az egész emberiségre nézve. Nem csoda, hogy az üdvösség kérdése központi jelentőségű. Nemcsak élet-halál kérdésről van itt szó, hanem szó szerint örök életről és örök halálról. Ennél nagyobb már nem is lehetne a tét!

Mi van azokkal, akik még sosem hallottak az evangéliumról? Automatikusan elvesznek? A válaszon töprengve jusson eszünkbe Istennek az egész emberiség iránti egyetemes szeretete. Hogyan tanulhatunk meg jobban bízni az Úrban e nehéz kérdést illetően?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2009. 3. negyedév

A szeretett tanítvány, János levelei

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: