TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

1Korinthus 13. fejezete.

Ellen G. White: Az apostolok története. Budapest, 2001, Advent Kiadó. „Hű tanúbizonyság" című fejezete, 360–366. old.

„Sose haladjunk el egyetlen szenvedő lélek mellett se anélkül, hogy ne nyújtanánk neki azt a vigaszt, mellyel minket is megvigasztalt Isten. Mindez nem egyéb, mint a törvény alapelvének betöltése – azé az elvé, melyet az irgalmas samaritánus története példáz, s amely Jézus életében lett nyilvánvaló. Jelleme megmutatja a törvény igazi jelentőségét, s hogy mit jelent úgy szeretni felebarátunkat, mint magunkat. Amikor Isten gyermekei irgalmasságot, kedvességet és szeretetet tanúsítanak mindenki iránt, ezzel bizonyságot tesznek a menny alaptörvényének jellegéről is… A felebarátunkért érzett szeretet egyetlen forrása Isten szívbéli szeretete" (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1998, Advent Kiadó. 425. old.).

„A lehető leghamarabb szabaduljunk meg a hűvös, fagyott formalizmustól. Hétköznapi életünkben ápoljuk a kedvesség és barátság érzését. Legyünk őszintén udvariasak, mint ahogy az a keresztényekhez illik. Aki igazán szereti Jézust, szereti azokat is, akikért az Úr meghalt. Krisztus hű követője éppoly biztosan fáradozik azoknak az embereknek a megmentéséért, akikért Krisztus az életét adta, mint ahogy az iránytű a sarkokra mutat. Krisztus szeretetének a melegével tölti be az ember szívét, ha a bűnösök megmentéséért munkálkodik, ennek hatására szeretete csak fejlődik, egyre nő" (Ellen G. White: Testimonies for the Church. 3. köt. 466. old.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Említsünk meg olyan embereket, akikre jellemző az ebben a tanulmányban tárgyalt szeretet! Mit tettek? Milyen áldozatot kellett hozniuk? Tetteikben mi az a közös vonás, ami segíthet jobban megérteni az igazi szeretet lényegét?

2. A Biblia szerint a szeretet Istentől jön. Miért kell ennek így lennie? Gondoljunk csak bele – honnan jöhetne még? Nehéz elképzelni, hogy pusztán az anyagból és az energiából, a fizikai folyamatok hatására, az atomokból keletkezhetne olyasmi, mint a szeretet. A szeretet valósága mennyiben segít Isten valóságát megérteni? Hogyan bizonyosodhatnak meg Isten létezéséről mások a mi szeretetünk láttán? Milyen szempontból mondható a szeretet Isten léte legjobb bizonyítékának?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2009. 3. negyedév

A szeretett tanítvány, János levelei

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: