ISTEN GYERMEKEI (1JÁNOS 3:1)

Milyen nagyszerű ígéretet találunk 1Jn 3:1 versében? Mivel jár ez az ígéret? Minek a reményét kellene nyújtania számunkra? (Lásd még Jn 1:12; 1Jn 2:29; 3:9!)

1Jn 3:1 a lelki születésre mutat, Jn 1:12 pedig a Krisztusba vetett hitet hangsúlyozza, ami által Isten gyermekeivé válunk. 1Jn 3:1 azt emeli ki, hogy már Isten gyermekei vagyunk. Ezt Isten kezdeményezésének köszönhetjük. Az újjászületés az Ő műve, nem a miénk. Mint ahogy a születésünkért nem tehetünk semmit, így azért sem, hogy Isten a gyermekévé fogadjon. Amiatt sem kell aggódnunk, hogy vajon Isten gyermekei maradunk-e, amíg kapcsolatban vagyunk vele. A Szentírás az apa és a gyerek szoros kapcsolatával fejezi ezt ki. A jó apa gondját viseli gyerekének, szereti, és még az életét is odaadná érte.

Időzzünk el egy kicsit ennél az ígéretnél – hogy Isten gyermekei vagyunk –, és gondoljunk bele, mit is jelent ez! A legutóbbi adatok szerint több mint négyszáz milliárd látható galaxist számoltak össze a világegyetemben, amelyek mindegyike több milliárd csillagból áll. Ki tudná megmondani a bolygók számát e csillagok között, és hogy hányon van intelligens élet? Ha figyelembe vesszük a világmindenség méretét a bolygónkhoz képest, rólunk, emberekről nem is beszélve, vajon nem ámulunk el azon, hogy a mindenséget megteremtő Isten szeret és gyermekeivé fogadott?! Milyen csodálatos távlatot ad ez az életünknek! Nagyszerű reménységünk, bizonyosságunk és bizodalmunk lehet a jövőre nézve, függetlenül jelen körülményeinktől! Isten, a mindenség Teremtője szeret, gondot visel rólunk és gyermekeinek nevez! Egy új fordítású angol Biblia, a New International Version szabadon adja ugyan vissza az eredeti szöveget, de jól megragadja annak értelmét, amikor azt mondja, hogy az Atya bőséggel árasztotta ránk nagy szeretetét.

Gondolkozzunk el azon, hogy Isten nemcsak létezik, hanem szeret bennünket, gondoskodik rólunk és meg is halt értünk! Hogy hasson ez a tudat az életvitelünkre? Miért?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: