BENNE MARADNI

Mi a közös a következő versekben? Miért olyan fontos ez az üzenet számunkra? Jn 5:38; 6:56; 8:31; 15:4-10; 1Jn 2:14; 28; 2Jn 9

A marad (görögül menó) kifejezést az alábbi igékkel is vissza szokták adni: lakik, tartózkodik, időzik. Fontos fogalom ez János evangéliumában és a leveleiben is. Huszonötször fordul elő az első, és kétszer a második levélben.

Létfontosságú az Istennel való kapcsolatunk. Elengedhetetlen a Fiúban, az Atyában és a Szentlélekben maradnunk. Továbbá fontos az is, hogy megmaradjunk a helyes tanítás és az Ige mellett, mivel ez határozza meg Istenhez való viszonyunkat. Szemlátomást ez János leveleinek alapgondolata, hiszen tart a hamis tanítóknak a hívőkre gyakorolt hatásától.

Többek között az örök élet ígérete szól azoknak, akik az Úrban maradnak. Miért olyan fontos az örök élet ígérete? Mit nyújtana a hitünk, ha nem lenne ez az ígéret? Akkor ugyan miért akarnánk keresztények lenni? 1Kor 15:1-19

Kétségtelen, hogy János számára a keresztény hit egyik alappillére az Úrban való megmaradás. Ehhez a világosságban való járásra és Jézussal való közeli kapcsolatra van szükség. Ez azt jelenti, hogy naponta alávetjük akaratunkat az Ige és az életünkben munkálkodó Szentlélek akaratának. Mihelyst nem engedelmeskedünk az Úrnak, mihelyst azt hisszük, hogy Istentől függetlenül is boldogulunk, és kezdünk elítélő megjegyzéseket tenni a Bibliának azokra a szakaszaira, amelyeket nem szeretünk, olyan irányba indulunk el – ha nem állunk meg –, amely megszakítja a Jézussal való üdvözítő kapcsolatunkat.

Hogyan maradhatunk Krisztusban? Mit tettünk az elmúlt huszonnégy órában azért, hogy benne maradhassunk? Mi mindent tehetünk azért, hogy Krisztusban maradjunk? Beszéljük meg ezeket a gondolatainkat szombatiskolai csoportunkban!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2009. 3. negyedév

A szeretett tanítvány, János levelei

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: