A világosságban járni – elszakadni a világiasságtól

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: Dániel 5:13; János 15:19;

Kolossé 1:14; 2:8, 13; 2Péter 3:10-12; 1János 2:12-17

„Ne szeressétek a világot, se azokat, amik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete" (1Jn 2:15).

1933-ban jelent meg Andre Malraux francia szerző Az ember sorsa című regénye, amely egy, az 1920-as években Sanghajban felnőtt, balsorsú marxista férfi történetét meséli el. Ch'en, a marxista terrorista összefut az utcán első tanárával, egy keresztény lelkésszel, és hitének elvesztéséről kezd vele beszélgetni. A tanár nem is sejti, hogy egykori diákja bombát visz magával, és éppen egy politikai merényletre készül. Hitét nem veszítette el, csak a politika világába helyezte át – mondja tanárának.

„Ugyan melyik politikai nézet fogja legyőzni a halált?" – kérdezi szomorúan egykori tanára.

E heti tanulmányunkban János továbbra is azt fejtegeti, hogy mit jelent a világosságban járni. Ugyanakkor rámutat világunk ideiglenességére, szemben az örök élettel, amit egyedül csak Istennél találhatunk meg.

„Írok néktek gyermekek, mert a ti bűneitek megbocsáttattak az ő nevéért" (1Jn 2:12).

A TANULMÁNYRÓL RÖVIDEN: Mi alapján tudhatjuk, hogy Isten megbocsátotta bűneinket? Mit jelent ismerni Istent? Mit jelent nem szeretni a világ dolgait? Mi lesz a világ végső sorsa?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: