Hirdetni az Urat

Nem kétséges, ha hirdetjük a megfeszített és feltámadt Krisztus üzenetét, aki most közbenjár értünk az Atyánál, ez azt is jelenti, hogy hűségesen tanítjuk azokat a fontos tantételeket is, amelyeket az Igében tárt fel Isten.

Mennyire fontos tanítanunk a helyes tantételeket, ill. ragaszkodnunk azokhoz? Tit 2:1; 2Pt 2:1-3

Ha hinni akarunk a Biblia Istenében, és eldöntöttük, követjük Krisztust, mindent meg akarunk tudni róla: jelleméről, elvárásairól. Megpróbáljuk összegezni, tanok és tanítások sorozatában, amit a Bibliából tanultunk. Némelyek számára a tanítások nem jelentenek többet lényegtelen elméleti csomagnál. Ez azonban tragikus tévedés. Hitünk helyes tanításai nélkül hamarosan szétszórttá és sekélyessé válnánk. Ahelyett, hogy növekednénk a hitben, hitünk egyre fogyatkozna. A helytelen tanítások általában elfordítják az embert Krisztustól magunk vagy valami másfelé, ami állítólag hozzájárul megváltásunkhoz. Ha nem a Biblia tanításaira alapozunk, az a súlyos veszély fenyeget, hogy eltávolodunk hitünk központjától: Urunktól, Jézus Krisztustól.

Mi álljon minden prédikációnk és bizonyságtételünk középpontjában? 1Kor 1:23; 2:2

Amellett, hogy hangsúlyozzuk a helyes tanítás fontosságát, törekednünk kell minden szavunkat Jézus Krisztusra alapozni. Mindennek, amit hiszünk és tanítunk, kapcsolódnia kell ahhoz, akiben örök megváltásunk bizonyossággá lett. A Jézus Krisztussal való kapcsolat nélkül a tanítás megreked az információ szintjén, ami lehet ugyan érdekes és szellemi kihívást jelentő, de nem több. Ellenben, ha Jézusban gyökerezik, a tanítás segít jobban megértenünk a megváltási tervet, és erősíti kapcsolatunkat Urunkkal.

Gondolkodjunk el néhány hamis tanításon, ami gyökeret vert a keresztény világban: a pokol örökké tartó gyötrelme; a predesztináció, azaz, hogy Isten eleve elrendelt egyeseket az üdvösségre, másokat a kárhozatra; a hit, miszerint Jézus Krisztus nem volt Isten, csupán egy nagyszerű ember. Hogyan veszélyeztethetik ezek és más téves tanítások Istenről és a megváltási tervről alkotott felfogásunkat?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: