Személyes bizonyságtétel

Nem nehéz egyetértenünk azzal, hogy az egyháznak a misszióra kell összpontosítania. De ki az egyház? Az egyház elsősorban nem egy szervezet; sokkal inkább emberek közössége, akik kivétel nélkül tanúknak hívattak el.

Miért lehetünk biztosak abban, hogy képesek lehetünk hitünket bemutatni? 1Kor 12:28; Ef 4:11-15

Nem adatott meg mindannyiunknak a prédikálás és a tanítás ajándéka, de valamilyen ajándékot mindannyian kaptunk. Ajándékot, ami által betölthetjük azt a szerepet, amire elhívást nyertünk: tanítványok, akik mindig készen állnak arra, hogy reménységükről beszéljenek (1Pt 3:15).

Miben rejlik azoknak a legfőbb erőforrása, akik bizonyságot akarnak tenni hitükről? Jn 14:26; ApCsel 1:4, 8; 2:1-4

Krisztus megígérte a Szentlélek eljövetelét követőinek, és lelki ajándékokat is kaphatunk. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy nem kellene felkészülnünk vagy képeznünk magunkat. Az apostolok több mint három évig jártak Jézussal, ami a létező legintenzívebb tanulást jelentette. Hasonlóképpen a mai tanítványoknak is tudatosan készülni kell a keresztény bizonyságtételre. Az egyház feladata folyamatosan időszerű tananyagot és képzési lehetőséget biztosítani, hogy felkészítse tagjait feladatukra. Ám a képzés magában nem elég. Isten né-pének ma is szüksége van a Szentlélek jelenlétére és ajándékaira, ha sikerrel akarja végezni a missziómunkát. Egy egyszerű igazság azonban mindig megmarad: nem tudjuk odaadni, amink nincs. Amíg nem bizonyosodunk meg arról, hogy élő kapcsolatunk van Istennel, nem remélhetjük, hogy elvezethetünk másokat e tapasztalathoz.

Mi az alapvető feltétele annak, hogy valaki bizonyságot tehessen a hitéről? 2Pt 3:18

Az a gyülekezet, amelyik teljesíti feladatát, feltétlenül növekedni fog. A növekedést azonban nem szabad pusztán létszámbeli gyarapodásra leszűkíteni. Egyénenként és közösségként is „növekednünk kell a kegyelemben", ha azt akarjuk, hogy bizonyságtételünk valóban eredményes legyen.

Mit jelent növekedni a kegyelemben? Honnan tudhatjuk, hogy ezt teszszük-e? Beszéljük meg szombatiskolai osztályunkkal!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: