Az emberek elvesznek, hacsak…

A teológusok korszakokon át vitatkoztak arról, hogy Isten végül üdvözít-e majd minden embert vagy sem. Van, aki azt mondja: Isten szeretete nem engedi, hogy bárki is elvesszen. Mások szerint, akik soha nem hallottak Krisztusról, haláluk után kapnak még egy lehetőséget, hogy higgyenek. Megint mások különböző elképzelések mellett érvelnek. Ezekkel az a baj, hogy megpróbálnak mindent megmagyarázni, holott igazság szerint meg kell elégednünk azzal, amit Isten kinyilatkoztatott. Vannak kérdések, amelyekre nem tudjuk a választ. Annyi azonban bizonyos, hogy az Úr minden cselekedete igazságos, szeretete pedig határtalan. Egyértelmű: az embernek szabad akarata van, s így lehetősége is arra, hogy elvesszen. Végül Isten elválasztja majd az üdvösségre jutókat azoktól, akikre örök halál vár. Mindaddig azonban hirdetnünk kell az evangéliumot, amilyen gyorsan csak lehetséges, és annyi embernek, amennyit csak elérhetünk.

Jn 14:6 ApCsel 4:12 1Jn 5:11-12

Mit mondanak a következő versek az evangélium világszéles hirdetésének fontosságáról?

Jn 3:16 a Biblia egyik legismertebb verse: „Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen". A szöveg Isten szeretetéről beszél, amelyet azzal fejezett ki, hogy elküldte a Fiát a földre. Örök életet ígér mindazoknak, akik hisznek benne, míg akik nem hallgatnak az evangélium hívására és visszautasítják Krisztust, elvesznek. Nem a miénk a döntés, hogy ki fog elveszni, és ki kap örök életet. Valószínűleg ér majd minket néhány igazán nagy meglepetés a megmentettek névsorának láttán. Anélkül, hogy semmibe venné az emberek akaratát, Isten minden lehetőt megtesz, hogy csökkentse az elveszettek számát. Meglepő módon, bölcsességétől vezérelve úgy látta jónak, hogy nekünk is szerepet ad ebben a folyamatban.

Mi a mi szerepünk az egyház küldetésében? Mennyire vesszük komolyan, hogy igyekezzünk eljuttatni másoknak is az evangélium üzenetét? Még mi többet tehetnénk?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: