Nyugalom

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: 1Mózes 2:2-3; 5Mózes 5:12-15;

Ézsaiás 58:12-14; Ezékiel 20:12; Zsidók 4:9-11

„És monda nékik: A szombat lőn az emberért, nem az ember a szombatért. Annak okáért az embernek Fia a szombatnak is ura" (Mk 2:27-28).

A keresztény hitnek a XXI. század elején élő ember számára is különösen időszerű része a szombat. A nyugalomnap „gyógyszerére" millióknak szüksége van a stresszel, szívbetegségekkel terhelt és kiégett társadalomban. A szombat menekülést kínál a mai felgyorsult élet soha nem szűnő nyomása alól. Lehetőséget ad arra, hogy a kimerültség után feltöltődjünk, és újra az élet valóban fontos dolgaira összpontosítsunk. Arra figyelmeztet, hogy ideje bezárnunk otthonunk és elménk ajtaját a világ zűrzavara, zaja előtt, és találkozni Teremtőnkkel, aki tudja, mire van szükségünk.

„Ha valamelyik parancsolatra a rohanó, hajszolt modern embernek különösen szüksége van, az a szombat parancsa. Túlságosan leköt, hogy megpróbáljuk értelmessé tenni az életünket, és önmagunkat szolgáljuk, közben elfeledkezünk róla, hogy egyedül Isten adhat értelmet életünknek. Ha megnyugszunk azon a napon, amit Ő rendelt el, bemutatjuk, hogy 'megpihenünk' Őbenne" (Jon L. Dybdahl: The Abundant Life Bible Amplifier: Exodus. Boise, Idaho, 1994, Pacific Press® Publishing Association. 186. old.).

A TANULMÁNYRÓL RÖVIDEN: Miért olyan fontos számunkra a szombat? Miért rendelte el Isten? Mi a szent idő? Ki vagy mi teszi a szombatot szentté? Hogyan tehetjük a szombatünneplést örömteli és tartalmas élménnyé?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: